Hrvatska
Regija
Hrvati u drugim klubovima ABA lige. Tomislav Zubčić zabio 29, Igokea izgubila

Hrvati u drugim klubovima ABA lige. Tomislav Zubčić zabio 29, Igokea izgubila

Autor: Branko Tabak

Po tri Hrvata igraju za Olimpiju i Krku, dva za Igokeu te jedan za Mornar.

U prvom kolu ABA lige Union Olimpija je u Ljubljani deklasirala momčad Mornara 87-66.

Riječanin Dražen Bubnić (koji ima slovensko državljanstvo) u pobjedu je ugradio 14 poena uz po 3 skoka i asistencije. Roko Badžim je za desetak minuta provedenih na parketu imao tek dva skoka, dok je Luka Šamanić dobio tek nešto manje od četiri minute trenerovog povjerenje za vrijeme kojih je uputio jedan bezuspješan šut za tri poena te je imao jednu izgubljenu loptu. Zagrepčanin Marin Mornar za Mornar je igrao oko 13 minuta. Nije se upisao u strijelce, imao je po jedan skok, osvojenu i izgubljenu loptu.

Sjajnu utakmicu u dresu Igokee odigrao je hrvatski reprezentativac Tomislav Zubčić. Postigao je 29 poena uz 4 skoka. Nedovoljno za domaću pobjedu Igokee protiv Mege. Gosti su slavili 79-80. Robert Rikić je za Igokeu za 15 i pol minuta postigao 4 poena uz 3 skoka.

U ponedjeljak se igraju posljednje dvije utakmice prvog kola. Zadar u 18 sati gostuje kod FMP-a, a Krka od 21 sat kod aktualnog prvaka ABA lige Budućnosti. Ove sezone Krka u svojim redovima ima tri Hrvata. Od prošle sezone ostali su Paolo Marinelli i Dino Cinac, a ove im se priključio i Jure Lalić.