Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvati u Rumunjskoj - Zoran Vrkić u premijeri zabio 29 poena

Hrvati u Rumunjskoj - Zoran Vrkić u premijeri zabio 29 poena

Njegov Dinamo je poražen, no Zoran ima razloga za zadovoljstvo.

Rođeni Riječanin Zoran Vrkić odigrao je svoju vrhunsku utakmicu u petak protiv kluba iz rumunjskog grada Sibiua zabivši 29 koševa. Ipak, nije uspio donijeti pobjedu svojem košarkaškom Dinamu pa su u središtu rumunjske prijestolnice, pred očima 400 navijača, gosti uzeli bodove.

Vrkiću je ovo bila prva utakmica u rumunjskoj nacionalnoj ligi i pokazao je kako se odlično snalazi. Iskustvo koje je izgradio kroz svojih 13 godina karijere u mnogim europskim klubovima, prenijet će svojim mlađim suigračima.

- Imamo mnogo mladih igrača u klubu, ovako važne utakmice im pomažu da skupe samopouzdanje, ali i da nastave individualno raditi na sebi i svojoj igri. Imaju mnogo potencijala i smatram ih važnim faktorom u našem timu – prokomentirao je Vrkić.

Osim hrvatske, prošao je i slovensku, španjolsku, grčku, makedonsku, talijansku i francusku košarkašku scenu, no niti rumunjska mu košarka nije strana.

- Pratio sam rumunjsku ligu i ranije. Imam i prijatelje koji su igrali ovdje i dosta znam o ovdašnjim klubovima – pojasnio je 31-godišnjak.

U ovoj utakmici, Sibiu je definitivno i bio favorit, no Dinamo se držao dosta dobro i prijetio na svom terenu.

- Bila je ovo zaista natjecateljska utakmica. Sibiu je atletska momčad i igrali su jako dobru obranu, na čemu mi još moramo poraditi kako bismo dostigli njihov nivou, kaže Zoran i dodaje:

- Mi imamo još dosta prostora da kao momčad napredujemo, ali mislim da smo na dobrom putu i da ćemo biti sve bolji i bolji kako sezona kreće Smatram da imamo kvalitetu kojom možemo konkurirati pa i pobijediti, i njih i ostale timove toga ranga – optimistično je zaključio najbolji igrač utakmice.

HRVATI U RUMUNJSKOJ 

Dinamo Stiinta Bucuresti vs. BC CSU Sibiu

92:96

(22-21, 18-24, 23-25, 29-26)