Hrvatska
Regija
Hrvatica među najboljim igračicama kola

Hrvatica među najboljim igračicama kola

Autor: Paulo Sarić

Jedna pobjeda i dva poraza hrvatskih ekipa.

Košarkašica Trešnjevke 2009 Lucija Kostić izabrana je među deset najboljih košarkašica četvrtog kola ženske regionalne košarkaške WABA lige prema pisanju portala Eurobasket. Podsjetimo, ekipa Deana Nemeca svladala je Istanbul Universitesi rezultatom 88-59 i došla do svoje druge pobjede u skupini A.

Upravo je Kostić predvodila svoju ekipu s četiri koša, ali i 14 skokova , deset asistencija te šest ukradenih lopti za ukupnu valorizaciju 28 čime je zauzela sedmo mjesto kao jedina Hrvatica među deset najboljih igračica kola. Uz nju, efikasne su u pobjedi bile i Karla Ejavec s 18, te Anđela Katavić i Ivana Ujević sa 16, odnosno 13 poena.

Najbolja igračica kola bila je Nikolina Džebo iz Play Offa koja je s 30 koševa i sedam skokova odvela svoj tim do pobjede nad Beroeom, a istaknula se i iskusna Srpkinja Ivanka Matić koja je zabila 20 koševa i uhvatila čak 16 skokova.

Od hrvatskih je ekipa jedino Trešnjevka 2009 došla do pobjede, dok su Medveščak i Ragusa poražene na gostovanjima u Bugarskoj i Srbiji. U idućem kolu Trešnjevka gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde, košarkašice Medveščaka dočekuju Celje, dok Ragusa na domaćem terenu igra protiv Montane 2003.