Hrvatska
Hrvatice petim porazom završile pripreme

Hrvatice petim porazom završile pripreme

Autor: Paulo Sarić

Čehinje su, kao i prije dva dana, slavile s 24 koša.

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija upisala je još jedan poraz. U posljednjem susretu pripremnog ciklusa od izabranica Anđe Jelavić ponovno su bile bolje reprezentativke Češke, rezultatom 78-54.

U zatvorenom susretu koji je domaćoj ekipi bio pretposljednja provjera uoči Europskog prvenstva kojemu su domaćin, a koje se od 16. do 25. lipnja održava u Pragu i Kraljičinom Gradecu, Čehinje su uvjerljivo slavile. Kao i u prekjučerašnjem dvoboju loš šut i visina pod koševima bili su najveći problem hrvatske reprezentacije koja je ovim porazom završila lipanjski pripremni ciklus sa svih pet poraza.

Podsjetimo, od naše ekipe prvo su bolje bile Slovenke, zatim dvaput Mađarice da bi na koncu i Čehinje slavile u oba susreta. Iako su naše reprezentativke u prosjeku gubile s 29 razlike, pritom upisavši i veliki poraz u drugoj utakmici u Mađarskoj kada je domaća ekipa slavila rezultatom 113-54, treba imati na umu da se okupio pomlađeni sastav bez nositeljica igre iz kvalifikacija, te da se igralo protiv tri ekipe koje su bile pri kraju priprema za Europsko prvenstvo.