Hrvatska
Hrvatice porazom zatvorile Europsko prvenstvo

Hrvatice porazom zatvorile Europsko prvenstvo

Autor: Paulo Sarić

Čehinje su obranom prelomile susret i došle do devetog mjesta.

Hrvatske kadetkinje porazom su završile nastup na Europskom prvenstvu za djevojke do 16 godina koje se održava u Bourgesu. Bolje od izabranica Deana Nemeca bile su Čehinje rezultatom 65-49. Ipak, osiguran je ostanak u A diviziji što je bio minimalni cilj prije odlaska u Francusku.

Nakon izjednačenih prvih pet minuta Čehinje su ubacile u brzinu više te su četvrtinu završile s plus sedam. U drugoj su dionici naše cure bolje zaigrale pa su stabilizirale zaostatak na nekoliko koševa, a u par navrata su i priprijetile povratkom vraćanjem stvari na početak. Ipak, Češka je izdržala hrvatski nalet te je na poluvrijeme otišla sa šest poena viška.

U nastavku su Čehinje zaigrale bolju obranu pa je prednost ponovno počela rasti. Nakon manje od minute igre Krystina Holubcova je odvela svoju ekipu na prvu dvoznamenkastu prednost u susretu. Ključnim se pokazalo otvaranje posljednje četvrtine u kojoj naše cure nisu zabile koš punih osam minuta što su suparnice iskoristile da mirno privedu utakmicu kraju. U dva je navrata prednost Češke iznosila i više od 20 poena, no Mia Vukšić je na koncu ublažila poraz hrvatske reprezentacije.


Češku je predvodila Krystina Holubcova s 18 koševa, dok je Simona Fiserova dodala deset, uz to ubilježivši i čak sedam ukradenih lopti. Najefikasnija u redovima Hrvatske bila je Ana Mandić s 12 poena i četiri skoka.

Hrvatska je na koncu turnir završila na desetom mjestu.