Hrvatska
Ženska košarka
Hrvatice protiv Australije imale +16, ali...

Hrvatice protiv Australije imale +16, ali...

Autor: B.T. Photo: FIBA

Bio bi to nevjerojatan podvig

Ženska košarkaška U17 reprezentacija je poražena u susretu 2. kola Svjetskog prvenstva u Meksiku od Australije 87-96.

Igračice trenerice Tajane Jacović imale su fantastičan ulazak u utakmicu, nakon prve četvrtine bile su na +12 (26-14), a tijekom treće četvrtine i +16 (38-22). No, u završne četiri i pol minute ove dionice nisu zabile niti jedan poen, a primili su ih devet pa se u drugo poluvrijeme ušlo s plusom od sedam poena (38-31).

Još neko vrijeme Hrvatice su odlijevale naletu Australki, zadnji puta su vodile 44-42, no kada su na šest minuta prije kraja treće četvrtine protivnice preuzele vodstvo (44-46) povratka više nije bilo. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je 64-72, a sve pokušaje vraćanja u rezultatski egal Australke su uspješno otklanjale te na kraju slavile 87-96. Lena Bilić s 23 i Nika Gažić  s 21 poenom bile su igračice s najviše poena u redovima hrvatske reprezentacije. 

STATISTIKA

U sljedećoj utakmici Hrvatice očekuje SAD, a susret je na rasporedu 17. srpnja u 4 ujutro prema srednjeeuropskom vremenu. Amerikanke su u lovu na svoj sedmi naslov, a jedine koje su ih uspjele zaustaviti bile su upravo Australke u polufinalu 2016. godine.

Valja dodati kako nema ispadanja iz skupina, već svih 16 ekipa odlaze u osminu finala gdje počinju eliminacije.

Više vijesti iz ženske košarke pročitajte OVDJE!