Hrvatska
Hrvatice razbile Italiju

Hrvatice razbile Italiju

Autor: Branko Tabak

Marija Režan je postigla 35 poena uz 13 skokova!

U drugoj utakmici Kvalifikacija za EuroBasket ženska reprezentacija Hrvatske je na gostovanju pobijedila Italiju 71-83. Hrvatsku su do pobjede predvodile sjajna Marija Režan, Antonina Sandrić i Ivana Dojkić. 

Nakon poraza u Trnskom od Švedske u uzbudljivoj završnici 54-57 Hrvatice su se brzo oporavile te su pronašle način kako da se vrate u igru za Eurobasket.

Talijanke su povele 9-2, Hrvatska polako topila prednost te do odmora stigla na dva pona zaostatka 32-30. U 23. minuti Hrvatska je prešla u vodstvo 34-38 i nije ga ispuštala do kraja utakmice. Na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je +11 za izabranice Anđe Jelavić (47-58). Italija je pokušavala makar smanjiti zaostatak, ali večeras su Hrvatice bile vrlo koncentrirane i samouvjerene te su utakmicu mirno privele kraju. 

Briljirala je Marija Režan s 35 poena i 13 skokova i valorizaciju učinka 42!!! Antonija Sandrića je postigla 22, a Ivana Dojkić 16 poena. 


Švedska je bila uvjerljiva protiv Makedonije 97-57. Na EuroBasket plasirat će se pobjednici grupa (njih osam) i šest najboljih drugoplasiranih ekipa.