Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatice vodile do posljednje četvrtine, a onda primile 32 poena i 'potonule'

Hrvatice vodile do posljednje četvrtine, a onda primile 32 poena i 'potonule'

Kadetski turnir u Poreču.

Nakon pobjede nad Slovenijom s +16, drugi dan međunarodnog turnira u Poreču U16 ženska reprezentacija Hrvatske je ubilježila -18 protiv Italije.

Iako je reprezentacija Italije bila u vodstvu veliku većinu utakmice, ova je utakmica pružila nekoliko obrata, učinkovitih zaustavljanja protivnica, kako dobrih, tako i vrlo propusnih obrana te u konačnici poslužila kao veliko iskustvo našim kadetkinjama.

Iako su Talijanske već u prvoj četvrtini povele s +10, izabranice Željka Ciglara smogle su snage doći do praktički izjednačenja za kraj prve četvrtine pri 16:18. U drugo se poluvrijeme ulazi s +10 za gošće koje pak na povratku s velikog odmora zakazuju i u trećoj četvrtini ubacuju tek 6 poena.

Tako naše kadetkinje u posljednju četvrtinu ulaze s prvim vodstvom na utakmici pri rezulltatu 47:46. No, bio je to posljednji bljesak jer mlade Azzure osvećuju lošu treću četvrtinu i u posljednjoj ubacuju velika 32 poena za pobjedu.

Kapetanica Vivien Nejašmić upisala je 19 poena, ali i izgubila 6 lopti. Najefikasnija, s valorizacijom 19, bila je Iva Dorja Žaja koja je ubacila 10 poena uz 8 skokova, 6 asistencija i 3 osvojene lopte.

Zvijezda Italije bila je Eleonora Villa s 21 poenom, 4 skokoa i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

Raspored posljednjeg dana turnira

29.11.2019.

  • Italija – Slovenija 16:15
  • Turska – Hrvatska 18:30