Hrvatska
Hrvatska bez pobjede završila natjecanje u skupini

Hrvatska bez pobjede završila natjecanje u skupini

Autor: Paulo Sarić

Naše se cure u osmini finala susreću s domaćicama turnira.

Mlade hrvatske košarkašice do 18 godina poražene su u posljednjom susretu skupine A Europskog prvenstva od Španjolske rezultatom 74-65 te su zauzele četvrto mjesto u grupi koje ih u osmini finala vodi na prvoplasiranu ekipu skupine B Mađarsku.

Naše su cure izvrsno otvorile susret i povele s 0-6, no Španjolke ubrzo podižu intenzitet igre i prelaze u prednost. Ipak, izabranice Željka Ciglara držale su se do kraja prve četvrtine te su nakon prvih deset minuta zaostajale samo četiri poena. Ključnom se pokazala druga dionica. Sve do 15. minute i koša Anet Mrdalj Hrvatska je bila na prihvatljivom zaostatku, no do kraja poluvremena naše djevojke ubacuju tek dva poena pa Španjolke serijom 17-2 prelamaju susret i odlaze na velikih plus 20.

Zaostatak naših cura čitavu se treću dionicu vrtio oko 20 poena, posjed ili dva više ili manje. U posljednjih deset minuta Cigalrove su izabranice ušle sa zaostatkom od 17 koševa. Pokušavale su se naše reprezentativke vratiti u utakmicu, no na jednoznamenkastu su razliku prišle tek košem i dodatnim slobodnim bacanjem Mateje Tadić pet sekundi prije kraja. A tada je, jasno, već bilo prekasno.

Najefikasnija igračica susreta bila je Španjolka Lucia Rodriguez koja je zabila 16 koševa i tome dodala po tri skoka i asistencije. Najbolja u našim redovima bila je Matea Tadić koja je zabila 15 poena i uhvatila sedam skokova, ali je pritom imala i čak osam izgubljenih lopti. Dvoznamenkaste su uz nju bile i Mihaela Lazić s 13 i Karla Erjavec s 12 koševa.

Hrvatske juniorke svoj susret osmine finala igraju u srijedu u 18 sati protiv mladih Mađarica.