Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska danas protiv Italije traži prvu pobjedu u kvalifikacijama

Hrvatska danas protiv Italije traži prvu pobjedu u kvalifikacijama

Autor: Teo Cilar

Hrvatska će morati biti puno hrabrija nego protiv Nizozemske.

Hrvatska reprezentacija danas u 18 sati igra drugo kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Italije. Nakon neočekivanog poraza u Nizozemskoj pobjeda protiv Italije je imperativ pošto se zna da se bodovi u idući krug kvalifikacija prenose. 

Nakon poraza od Nizozemske, a uoči Italije javnosti su se obratili izbornik Ivica Skelin i igrač Željko Šakić.

Italija je iznimno kvalitetna momčad, slobodno mogu reći kvalitetnija od Nizozemske. Duboka, pokriva na svim pozicijama, izbornik je koristio praktički sve igrače u rotaciji. Igraju u jednom jakom intenzitetu, snažno trče prema naprijed, a u obrani dosta preuzimaju. Bekovi su im iznimno visoki, posebno Gentile i Vitali se znaju spustiti i igrati s leđima prema košu. Mi moramo igrati obranu na sto posto, a što se tiče napada, lopta će nam morati ići puno brže i morat ćemo biti puno hrabriji nego protiv Nizozemske, rekao je izbornik.

Šakić je uputio poziv navijačima da ih podrže u vrlo bitnoj utakmici jer im je podrška s tribina i više nego potrebna.

Dvije stvari. Prva je da danas u 18:00 sati pozivam sve ljude koji vole ovaj sport, koji vole Hrvatsku da nas dođu bodriti. Kao drugo, pozivam sve medije da podrže ovaj tim jer ovom timu to treba. Ovih 12 ljudi zajedno s trenerima treba vašu podršku, bio je kratak i jasan Šakić.

Podsjetimo, Italija je u prvom kolu na domaćem terenu bila bolja od Rumunjske rezultatom 75:70. Najbolji u tom susretu kod Italije bili su Pietro Aradori s 16 poena i pet skokova te Amedeo Della Valle također s 16 poena. Alessandro Gentile ubacio je 12 uz šest skokova i upravo će od ova tri igrača prijetiti najveća opasnost za Hrvatsku. Našoj će reprezentaciji trebati puno bolja igra nego u Nizozemskoj ukoliko se želi doći do prve pobjede i bitnih bodova.