Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska doživjela uvjerljiv poraz od Njemačke, slijedi borba za ostanak u eliti

Hrvatska doživjela uvjerljiv poraz od Njemačke, slijedi borba za ostanak u eliti

Pad u drugom poluvremenu

Mlada reprezentacija Hrvatske je poražena u osmini finala U20 Europskog prvenstva u grčkom Heraklionu od Njemačke 87-67.

Izabranike trenera Jeronima Šarina u nastavku prvenstva očekuje borba od 9. do 16. mjesta u kojoj je primaran cilj osigurati ostanak u diviziji A.

Utakmica s Njemačkom ponudila je izjednačenu i neizvjesnu košarku u prvom poluvremenu koje je završilo vodstvom Njemačke 41-36. Već u petoj minuti nastavka bilo je 56-32 za Nijemce i utakmica je tu praktički bila prelomljena. Istina uslijedio je kratki hrvatski nalet koji se zaustavio na 56-47, no do kraja treće četvrtine Njemačka se vraća na sigurnu prednost 64-59.

U posljednjoj dionici Nijemci su bez poteškoća kontrolirali rezultat na distanci između 15 i 20 poena razlike do konačnih 87-67.

Zvonimir Ivišić je s 14 poena predvodio listu strijelaca hrvatske reprezentacije, a imao je i pet skokova. Dominik Vujanović je uz 12 poena imao pet skokova i tri asistencije, dok je Tomislav Ivišić postigao 10 poena uz pet skokova i dvije asistencije.

Sljedeći protivnik Hrvatske, u razigravanju za plasman od 9. do 16. mjesta, bit će poražena momčad iz susreta Španjolska – Izrael. Utakmica je na rasporedu u srijedu 13. srpnja s početkom u 20 sati.


Foto: FIBA