Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska eksplodirala u završne tri minute i slomila Nizozemsku

Hrvatska eksplodirala u završne tri minute i slomila Nizozemsku

Autor: Branko Tabak

Važna gostujuća pobjeda!

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u 2. kolu kvalifikacija za Eurobasket 2021 slavila na gostovanju kod Nizozemske 59-69.

U izjednačenoj i tvrdoj utakmici Hrvatska je 'eksplodirala' u završne tri minute i riješila pitanje pobjednika.

U posljednju četvrtinu ušlo se s četiri poena zaostatka za Nizozemcima (47-51).  Tricama iskusnog Ukića i mladog Drežnjaka Hrvatska izjednačuje na 53-53. Preko Planinića izabranici Veljka Mršića su i poveli 55-53, a nakon izjednačenje i obilja pogrešaka s obje strane Ukić novom tricom 4 i pol minute prije kraja dovodi Hrvatsku do +3 (58-55).

Ponovno su se Nizozemci približili, a onda Šakić zabija dva bacanja, Rogić krade loptu i polaže, a Marić na asistenciju Šakića zabija ispod koša za nedostižnih 66-59.

Povratak Roka Lenija Ukića u ovakvu formu kvalifikacija pokazao se kao pun pogodak. Roko  je uz 14 poena imao pet skokova i šest asistencija te je u ključnim trenucima zabio dvije trice. Mateo Drežnjak je i u ovoj utakmici pokazao kvalitetu. Postigao je 13 poena uz 4 skoka i 1 asistenciju. Darko Planinić je zabio 12 poena uz 6 skokova...

Nakon dva odigrana kola Hrvatska ima sva četiri boda i mirno čeka nove utakmice.

U našoj skupini Švedska je nanijela drugi poraz Turskoj. Šveđani su slavili 87-80. Upravo je Turska naš sljedeći protivnik 26. studenoga u Hrvatskoj, dok tri dana kasnije gostujemo u Švedskoj.