Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska i Mađarska gosti II. Memorijalnog turnira Krešimir Ćosić

Hrvatska i Mađarska gosti II. Memorijalnog turnira Krešimir Ćosić

Autor: KSZŽ

4. i 5. siječnja

Od 04. do 06. siječnja 2024. godine Košarkaški savez Zadarske županije u suorganizaciji s Hrvatskim košarkaškim savezom organizira II. Memorijalni turnir Krešimir Ćosić. Turnir je pokrenut iz ideje da se u Zadar vrate reprezentacije te da se na razini Zadra napravi turnir međunarodnog karaktera koji će klubovima dati priliku da sa svojim mlađim kategorijama odigraju utakmice s klubovima iz inozemstva.

Tako će ove godine 04. i 05. siječnja na turniru koji će se održati u dvorani Osnove škole Zadarski otoci na Bilom Brigu nastupiti reprezentacija Hrvatske i Mađarske do 15 i 16 godina. Utakmice u četvrtak i petak igraju se u 16:00 i 18:30. Sve utakmice u izravnom prijenosu moći će se pratiti putem HKS TV-a.

Osim reprezentacija na turniru će nastupiti i klubovi, ove godine u kategoriji do 19 godina turnir će činiti tri momčadi iz Zadra te gosti iz Širokog Brijega. Iz Zadra će nastupiti juniori KK Zadar, KK Opus Puntamika te KK Diadora dok će iz Širokog Brijega nastupiti HKK Široki. Klupski dio turnira igra će se sistemom dva polufinala te nakon toga utakmica za plasman u dvorani Jazine u subotu, 06. siječnja od 11:00 u dvorani Jazine. Sve utakmice u izravnom prijenosu moći će se pratiti preko YouTube kanala Košarkaškog saveza Zadarske županije.

Kako bi se mladim reprezentativcima približio lik i djelo Krešimira Ćosića dogovoren je obilazak Muzeja zadarske košarke u dogovoru s Krešimirom Butićem, voditeljem samog Muzeja. Treninge i pripreme prije samih utakmica u Zadru će odraditi reprezentacije do 14, 15 i 16 godina.

Pokrovitelji turnira su Športski centar Višnjik, Grad Zadar te Zadarska županija, a suorganizatori su Muzej zadarske košarke, Udruga dani Krešimira Ćosića, Košarkaški klub Zadar te Košarkaški klub Diadora.

Raspored turnira:

Četvrtak, 04. siječnja – Dvorana OŠ Zadarski otoci, Bili Brig
16:00 | Hrvatska U15 – Mađarska U15
18:30 | Hrvatska U16 – Mađarska U16

Petak, 05. siječnja – Dvorana OŠ Zadarski otoci, Bili Brig
16:00 | Hrvatska U15 – Mađarska U15
18:30 | Hrvatska U16 – Mađarska U16

Subota, 06. siječnja – Dvorana Jazine
11:00 | KK Zadar – KK Opus Puntamika
13:00 | KK Diadora – HKK Široki
17:30 | Utakmica za 3. mjesto
19:30 | Finale