Hrvatska
Hrvatska košarka se žuti: četiri selekcije, četiri polufinala!

Hrvatska košarka se žuti: četiri selekcije, četiri polufinala!

Autor: KK Split

Seniori, juniori, kadeti i mlađi kadeti Splita u borbi za naslov prvaka države.

Četiri polufinala, četiri ekipe, četiri trenera, četiri različita rivala… I jedna zajednička želja – pobijediti. Pred Splitom je velika završnica sezone, seniori igraju uzvratni polufinalni dvoboj HT premijer lige protiv Cedevite (srijeda, 19 sati), a juniori, kadeti i mlađi kadeti od četvrtka do nedjelje sudjeluju na Final Fouru što se igra u Domu sportova.

– Ništa se ne mijenja nakon prve utakmice, nismo sretni porazom, dali smo sve od sebe, ali to nije dovoljno za pobjedu. Odmah smo se okrenuli novoj utakmici, morat ćemo dati više nego što smo dali u Zagrebu. Utakmica je izazov za sve nas, neki igrači su odigrali svoje najbolje minute ove sezone. Cedevita je favorit, teško je da ćemo ponoviti onakav šuterski dan što znači da ćemo se morati dignuti u oba pravca, odigrati bolju obranu, morat ćemo pronaći novi recept za napadačku igru. Što se tiče Mate Kalajžića, koji nije igrao zbog problema s leđima tek imamo vidjeti hoće li nam biti na raspolaganju za utakmicu – kazao je trener “Žutih” Ivica Skelin.

Na završnici mlađih kategorija u polufinalnim dvobojima rivali Splita su Šibenik (juniori), Cibona (kadeti) i Zadar (mlađi kadeti).

– Svima čestitam na plasmanu, prvoj ekipi na polufinalu, ne sjećam se kada je Split imao ovakav kraj sezone. I premda rezultat nije taj, koji treba valorizirati rad u mlađim kategorijama lijep je ovo uspjeh. Mi se idemo prezentirati na najbolji mogući način, odigrati agresivnu, brzu i modernu košarku sa što više prodora. Neće nam biti lako sa Šibenikom, kojeg predvode Nakić i Šarić, ove sezone su nam nanijeli jedini poraz – rekao je trener juniora Mile Karakaš.

Srđan Subotić u svojoj prvoj trenerskoj sezoni s kadetima je izborio nastup na završnici do koje je došao preko Jedinstvene kadetske lige.

– Super je što se igrala Jedinstvena kadetska liga, u njoj smo se mogli odmjeriti s najboljim hrvatskim ekipama. Kako i tablica sugerira bilo je neizvjesno, Cedevita, Cibona i mi smo ligu završili s istim omjerom. Držim da svi imamo svoju šansu – kaže Subotić.

Mlađi kadeti Luke Škeve igrat će protiv Zadra kojeg su svladali na prvenstvu Dalmacije. Škeva je momčad preuzeo prije dva mjeseca od Hrvoja Marina.

– Hvala treneru Marinu na momčadi, koju mi je ostavio u odličnom stanju. Što se tiče prvenstva Dalmacije valja reći da je tada Zadar bio bez dva najbolja igrača tako da to ništa ne znači. Mi nemamo imperativ rezultata, idemo odigrati najbolje što možemo, svima dajemo iste šanse – kazao je Škeva.