Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska lako i protiv Luksemburga, Sesar prezadovoljan željom i energijom igrača

Hrvatska lako i protiv Luksemburga, Sesar prezadovoljan željom i energijom igrača

Još jedna utakmica na plus četrdesetak

U drugoj utakmici trećeg kruga pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025 Hrvatska je u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković nakon Irske (89-49) pobijedila i reprezentaciju Luksemburga (98-62) te s maksimalna četiri boda dočekuje gostujuće susrete protiv istih protivnika.

U subotu 29. srpnja izabranici Josipa Sesara prvo se u Dublinu sastaju s Irskom (15:30 h), a nakon toga u srijedu 2. kolovoza (20:15 h) u Luksemburgu s Luksemburgom.

Podsjetimo, u trećem krugu pretkvalifikacija sudjeluju: Hrvatska, Austrija, Bugarska, Danska, Norveška, Rumunjska, Slovačka, Švicarska, Albanija, Irska, Kosovo i Luksemburg. Ovih 12 zemalja podijeljeno je u četiri skupine po tri ekipe, a u skupinama igra svatko sa svakim, kod kuće i u gostima. Prvi u skupinama napreduju dalje u kvalifikacije za EP.

Utakmicu s Luksemburgom u Opatiji Hrvatska je imala pod kontrolom od početka do kraja. Krenulo je sa 7-0, na kraju prve četvrtine bilo je +17 (31-14), a na poluvremenu +23 (57-34).

Razlika u kvaliteti bila je očita i u nastavku utakmice te je Hrvatska na kraju slavila s visokih +36 (98-62), a najveća prednost iznosila je 43 poena (97-54)

Borna Kapusta je sa 16 poena, tri skoka i četiri asistencije bio najkorisniji igrač u hrvatskoj reprezentaciji. Roko Prkačin u pobjedi je sudjelovao sa 16 poena i pet skokova. Mateo Drežnjak je postigao 14 poena, Antonio Vranković 11 uz dva skoka, Roko Badžim 10 uz šest asistencija, Dario Drežnjak devet uz tri skoka i tri asistencije  dok je Danko Branković uz devet poena imao šest skokova i četiri asistencije.

Izbornik Josip Sesar nakon utakmice je rekao:

“Odigrali smo utakmicu na viskom nivou, danas sam puno zadovoljniji s napadačkim dijelom igre. Što se tiče želje, volje i energije nemam što zamjeriti igračima. Grešaka je bilo, ali one su sastavni dio igre. Analizirat ćemo utakmicu i pokazati igračima gdje možemo napraviti pomak ka boljem. Nedjelja nam je slobodan dan, a već u ponedjeljak kreću pripreme za sljedeća dva susreta.”

Na njegove riječi nadovezao se igrač Goran Filipović:

“Super smo otvorili utakmicu. Slična priča kao i protiv Irske. Odigrali smo obje utakmice s dosta energije. Trudimo se u obrani, a to nam donosi lake poene u napadu. To je baza na kojoj pokušavamo graditi igru.” 

Hrvatska – Irska (Opatija) 89:49
Hrvatska – Luksemburg 98:62
29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)
2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo možete pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.

Službena FIBA mrežna stranica pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo

FOTO: FIBA