Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska preko Egipta do četvrfinala Svjetskog prvenstva

Hrvatska preko Egipta do četvrfinala Svjetskog prvenstva

Autor: Brano Tabak

Turska izbacila Srbiju iz borbe za visoki plasman.

U 17 reprezentacija Hrvatske se plasirala u četvrtfinale Svjetskom prvenstva kojem je domaćin Argentina. Hrvatska je sinoć u osmini finala bila bolja od Egipta 55-68.

Bila je to utakmica u kojoj nije bilo dvojbi oko pobjednika. Izabranici Damira Miljkovića su kontrolirali igru i rezultat tijekom cijelog susreta. Istina, u drugoj i trećoj četvrtini se vodila ravnopravna borba, no prva i četvrta su pokazale da je Hrvatska kvalitetom iznad svog protivnika.


Posebno raspoloženi za igru bili su Ivan Perasović (22 poena, 4 skoka) i Matej Bošnjak (13 poena, 10 skokova).

Matej Bošnjak

U četvrtfinalu protivnik Hrvatskoj bit će reprezentacija SAD-e koja je i protiv Dominikanske republike pokazala dominaciju. Amerikanci su slavili 50-103.

Rezultat koji izaziva najviše pozornosti je uvjerljiva pobjeda Turske nad Srbijom 87-68. Francuska je s 40 poena razlike 'isprašila' Novi Zeland (88-48).  Mali je kroz skupinu dao naslutiti solidan rezultat na ovom Svjetskom prvenstvu, no Australija ih je zaustavila na putu prema većem uspjehu. Australci su slavili 74-65. Poput Francuza i Amerikanaca, na ovom natjecanju briljiraju i mladi Kanađani koji su bili bolji od Filipina 102-62. Portoriko je nadigrao Kinu 81-64, a Crna Gora Argentinu 73-60.

Utakmica četvrtfinala između Hrvatske i SAD-a igra se u subotu 7. lipnja s početkom u 1:30 sati.

Ivan Perasović