Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska (pre)opušteno odradila zadnju utakmicu pretkvalifikacija za EP i pobijedila Luksemburg

Hrvatska (pre)opušteno odradila zadnju utakmicu pretkvalifikacija za EP i pobijedila Luksemburg

A sada pretkvalifikacije za Olimpijske igre

Hrvatska košarkaška reprezentacija gostujućom pobjedom protiv Luksemburga 79-91 zatvorila je pretkvalifikacije za Eurobasket 2025 te s maksimalne četiri pobjede izborila mjesto u kvalifikacijama.

Luksemburg je na domaćem terenu, osim u prvoj četvrtini, bio ravnopravan protivnik Hrvatima kod kojih se osjetilo opuštanje nakon što je na semaforu brzo zasvijetlilo +15 (10-25)

To kao da je oduzelo obrambenu ozbiljnost Sesarovim izabranicima koji su u drugoj četvrtini primili 25 poena i sa +13 otišli na veliki odmor (37-50). U trećoj četvrtini Hrvatska je održavala prednost između 15 i 20 poena te u posljednju dionicu ušla s prednošću 55-74, da bi u završnih deset minuta domaćini opasno priprijetili. Na 3.50 prije kraja zaostajali su osam poena (74-82). Stvari je na svoje mjesto tricom vratio Toni Perković, ali je Alex Laurent odgovorio istom mjerom za 77-85. Štoviše, kod tog rezultata Luksemburžani propuštaju napad pa Toni Perković i Borna Kapusta stavljaju točku na i ove utakmice.

Toni Perković je s 23 poena bio prvi strijelac u hrvatskim redovima. Mateo Drežnjak je postigao 16,  a Roko Prkačin 12 poena.