Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska protiv Kine pokazala da je spremna za Irsku i Luksemburg

Hrvatska protiv Kine pokazala da je spremna za Irsku i Luksemburg

Autor: Z.D. Photo: HKS

Pripremna utakmica

Hrvatska seniorska reprezentacija ostvarila j i treću pobjedu u pripremnim utakmicama za nadolazeće pretkvalifikacije za nastup na EP u kojima će protivnici izabranicima Josipa Sesara biti Irska i Luksemburg.

Hrvati su i drugi puta u nekoliko dana nadigrali Kinu, a prije toga, u utakmici zatvorenoj za javnost, i Slovačku.

U subotu u Opatiji Hrvatske je protiv Kine slavila 75:61. Goran Filipović je predvodio listu strijelaca s 15 postignutih poena, Roko Prkačin ih je zabio 12, a Dario Drežnjak 11.

“U obrambenom smislu bili jako dobri, Bili smo agresivni na iskakanju, a problem s obrambenim skokom smo kroz utakmicu uspješno riješili čime smo dobili na sigurnosti. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo igrati. Veseli me momčadska igra, vidi se napredak. Kina je došla s kompletnom momčadi i jednim NBA igračem koji će izaći na draft tako da je ova pobjeda uistinu vrijedna. Dečki se odlično odnose prema obavezama i bog toga sam jako zadovoljan. Slijedi regeneracija, odmor i susret s Irskom. Njima ne smijemo dopustiti jurnjavu i otvorene šutove", rekao je Izbornik hrvatske reprezentacije Josip Sesar.

19.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Irska (Opatija)

22.7.2023. u 20:00 Hrvatska – Luksemburg (Opatija)

29.7.2023 u 15:30 Irska – Hrvatska (Dublin)

2.8.2023. u 20:15 Luksemburg – Hrvatska (Luksemburg)

Utakmice pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo moći će se pratiti u prijenosu uživo na SportKlubu i na FIBA YouTube kanalu.