Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Hrvatska prozore zatvorila pobjedom nad Austrijom, prednjačili Filipović i Mavra

FOTO: Hrvatska prozore zatvorila pobjedom nad Austrijom, prednjačili Filipović i Mavra

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Ivica Čavka

Bez stresa

U utakmici pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Hrvatska je u na splitskim Gripama pobijedila Švicarsku rezultatom 84-74.

Početne minute pripale su Austrijancima (0-6, 2-10), no već do kraja prve četvrtine hrvatska reprezentacija hvata priključak i prelazi u vodstvo (23-19). U 15. minuti Hrvatska je bila na +15 (36-21). Uslijedio je pad u igri Petrovićeve momčadi  i gostujuća serija 9-0 za 36-30. Nakićeva trica na trenutak je zaustavila Austrijance koje nastavljaju s dobrom igrom i stižu na samo četiri poena minusa (39-35). Bio je to trenutak kada su upaljena zvona na uzbunu. Hrvatski protuudar je bio snažan i efikasan Toni Nakić zabija dvije trice, Mateo Drežnjak jednu, a Dominik Mavra seriju i prvo poluvrijeme zatvara dvicom za 50-36.


U nastavku utakmice nije bilo ni trunke neizvjesnosti. Hrvatska je mirno kontrolirala događanja na parketu, a priliku su dobili svi igrači uključujući Lovru Runjića, Tomislava Ivišića i Tomislava Buljana.

Do nove pobjede Hrvatsku su predvodili organizatori igre Goran Filipović (17 poena, 4 skoka, 2 asistencije) i Dominik Mavra (16 poena, 3 skoka, 6 asistencija). Toni Nakić je postigao 14 poena uz 3 asistencije, a Roko Badžim 11 poena uz 4 skoka.  

Standings provided by Sofascore