Košarka u kolicima
Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima osvojila prvo mjesto na turniru Bljesak 2022

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima osvojila prvo mjesto na turniru Bljesak 2022

Autor: HKS hks Photo: HKS

Pripreme za EP

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima pobjednik je tradicionalnog 22. po redu međunarodnog turnira Bljesak 2022, što je u nedjelju završen u Slavonskom Brodu. U finalu turnira izabranici izbornika Siniše Kuharića pobijedili su momčad Brod 1 rezultatom 62:30 (13:10, 21:8, 16:8, 12:4). Treće mjesto osvojila je momčad Una-Sana iz Bihaća, koja je u „malom finalu“ pobijedila ekipu Brod 2 rezultatom 76:54.

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima na turniru je nastupila u sklopu priprema za nastup na Europskom prvenstvu B i C divizije u Sarajevu od 12. do 24. lipnja, prvo okupljanje reprezentacije u pripremnom ciklusu odlično je poslužilo izborniku Siniši Kuhariću da stekne uvid u trenutačne mogućnosti reprezentativaca, među kojima ima i ponešto debitanata.

Na putu do finala Hrvatska je prvoga dana pobijedila Unu-Sanu  71:57 i Zmaj iz Gradačca 72:53, u obje utakmice najbolji hrvatski pojedinac na parketu bio je Admir Demirović, koji je s pravom proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

“Prvo mjesto je manje bitno, bitno je da smo imali dvije jake utakmice, odnosno da su u finalu malo više prostora dobili igrači koji su prvoga dana malo manje igrali. Dobili smo uvid u, prije svega, naše greške, ponajviše obrambene. Sve što je bilo očekivano od ovog turnira uspjeli smo realizirati. Mislim da su pripreme za Europsko prvenstvo u Sarajevu započele uspješno, momčad je karakterna, dobra je kemija, na nama je samo da to zadržimo i pojačamo kroz pripreme”, rekao je Siniša Kuharić, izbornik reprezentacije.

Inače, titula najboljeg strijelca pripala je Rami Rekanoviću (Una-Sana) sa 102 postignuta poena, najbolji u pogađanju trica bio je Izudin Hodžić iz Broda.

Na turniru su nastupale ekipe Brod 1 i Brod 2, Una-Sana (Bihać), Zmaj (Gradačac), Peć (Pečuh) i Hrvatska.

HRVATSKA – BROD 62:30 (13:10, 21:8, 16:8, 12:4)

Dvorana Brod. Gledatelja 100. Suci: Pongračić i Katić (Slavonski Brod).

HRVATSKA: Sinovčić 9, Lisska 4, Perinović 2, Pešić, Bistrović 4, Demirović 8, Štimac 14, Adrić 4, Nišandžić 2, Brozan 2, Bastalić 4, Žagar 9.

BROD: Ograjšek 2, Al. Radoš 6, Stojčić, Kladarić 8, Hodžić 4, Lasić, Tomašević, An. Radoš 8, Boić 2.