Hrvatska
Hrvatska reprezentativka Torino zamijenila Pulom

Hrvatska reprezentativka Torino zamijenila Pulom

Pomalo neuobičajen potez u današnje vrijeme.

Jučer je hrvatska reprezentativka i dosadašnja košarkašica Torina Ivana Tikvić potpisala za Pulu. Trener pulskih košarkašica Ivan Đukić nije krio zadovoljstvo ovim velikim pojačanjem, a ekskluzivno za portal Ženska Košarka izjavio je:

– Šta reći osim da sam zadovoljan nakon današnjeg potpisa Ivane Tikvić za naš klub. Svi znamo da se radi o jednoj kvalitetnoj igračici, reprezentativki Hrvatske, ali i kvalitetnoj osobi koja će još više osnažiti našu centarsku liniju. Sa njenim dolaskom i dolaskom Sare Simović rastu i naša ambicija da napravimo što bolji rezultat i veći napredak u odnosu na prošlu sezonu. Imamo još dovoljno vremena da se pripremio, a tko zna možda bude i još koji dolazak u klub do kraja prelaznog roka.

Ivana Tikvić se tako vratila iz Italije, točnije iz Torina, gdje je igrala tri posljednje sezone. Njen prvi inozemni klub bio je talijanski Umbertide. Tikvić je veliko pulsko pojačanje imajući u vidu da je standardna reprezentativka i da je prošla sve reprezentativne uzraste te zabilježila uspjehe. Prisjetimo se da je članica srebrene kadetske Hrvatske iz Grčke 2010. godine, a kao juniorka je 2011. bila MVP Europskog prvenstva B Divizije u Miskolcu.

– Jako sam zahvalna klubu Puli što su mi izišli ususret i omogućili mi sve uvjete da lakše završim fakultet i uz to igram. Možda se čini pomalo iznenađujuće što, nakon najbolje sezone u karijeri, činim ovakav korak, ali oni koji me bolje poznaju znaju da ovakve moje odluke nisu ni malo neobične. Osoba sam s mnogo talenata i interesa, ne samo košarkaških. Poticaj za ovu odluku bila mi je nezgoda koja mi se dogodila prošle sezone, kad sam izostala duže razdoblje s terena, i shvatila da se mogu lako ozljediti i da više nikome nisam potrebna. Zbog toga sam odlučila staviti završetak studija kao prioritet ove sezone. Isto tako sigurna sam da ću svojom igrom pridonijeti klubu i da će ovo biti odlična sezona kako za mene tako i za klub Pulu. Radujem se novoj sezoni i zahvaljujem treneru Đukiću i gospodinu Bolkoviću te svima onima koji su me podržali u mojoj odluci – rekla je Ivana Tikvić.