Hrvatska
Hrvatska sedma, briljirao Matej Bošnjak

Hrvatska sedma, briljirao Matej Bošnjak

Autor: Branko Tabak

Oporavak!

Nakon debakla protiv SAD-a u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva te teškog poraza od Australije u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta hrvatska  U17 reprezentacija je u utakmici za 7. mjesto bila bolja od Crne Gore 74-66.

Crnogorci su u prvom poluvremenu stekli prednost 36-31.  Iz svlačionice se u drugom poluvremenu na parket vratila neka druga Hrvatska koja je treću četvrtinu dobila 30-13 čime je trasiran put prema pobjedi koja do kraja susreta nije dolazila pod zna pitanja.

Roko Prkačin je bio neefikasniji igrač Hrvatske s 21 poenom kojima je pridodao 5 skokova., no prvo ime susreta bio je Matej Bošnjak koji je ostvario double-double učinak sa 17 poena i 12 skokova. Uz to je imao i 4 asistencije te 3 osvijene lopte.  Bošnjak je u trećoj, odlučujućoj četvrtini, zabio 8 poena, a u sustizanju zaostatka i bijegu na sigurnu prednost pridonijeli su s po šest poena (u tom periodu) Ivan Gulin (dvije trice) i Ivan Perasović, Matej Rudan je postigao pet, a Prkačin četiri poena.

Svjetski prvaci su Amerikanci koji su u finalu s uvjerljivih 95-52 'razmontirali' najjaču europsku momčad Francusku. Bronca ide u Portoriko čija je reprezentacija u borbi za treće mjesto nadigrala Kanadu 90-77.

U konačnici, Hrvatska je treća u poretku europskih reprezentacija, iza Francuske (druga) i Turske (peta). Crna Gora je osvojila osmo, a Srbija deseto mjesto. 

Konačni poredak:

1. SAD
2. Francuska
3. Australija
4. Kanada
5. Turska
6. Australija
7. Hrvatska
8. Crna Gora
9. Dominikanska Republila
10. Srbija
11. Argentia
12. Mali
13. Filipini
14. Novi Zeland
15. Kina
16. Egipat