Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska u četvrtfinalu, blistao dragulj Roko Prkačin

Hrvatska u četvrtfinalu, blistao dragulj Roko Prkačin

Autor: Branko Tabak

Italija nije imala nikakve šanse.

Hrvatska kadetska reprezentacija se plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva u Novom Sadu. U osmini finala Hrvati su deklasirali Talijane 85-58. Tko zna s kolikom bi razlikom susret završio da u 25. minuti nije započelo odmaranje nositelja igre.

Roko Prkačin je odigrao brilijantnu utakmicu. Za nešto više od 25 minuta provedenih na parketu zabio je 26 poena uz 16 skokva i 7 asistencija za ukupnu valorizaciju učinka 48!!!

Talijani su poveli 0-2. Bila im je to jedina prednost na utakmici. Razigrana Hrvatska u prvom je poluvremenu strpljivo gradila prednost (42-33), a onda u pet minuta treće četvrtine pomela Talijane s parketa. 

U trećoj četvrtini Hrvatska je napravila 27-11 i započela pripreme za četvrtfinale u kojem ih čeka bolji iz susreta Litva - Nizozemska. 

Svi su igrači Milana Karakaša dobili značajnu minutažu, glavni igrači su odmoreni, a pobjeda je upisana bez stresa i velikog napora.

Osim spomenutog Prkačina dvoznamenkast broj poena postigli su Matej Bošnjak (16 uz 4 skoka i 4 blokade), Boris Tišma (12 uz 6 skokova i 3 asistencije i Ivan Perasović (10 uz 5 skokova).