Hrvatska
Hrvatska u finalu!

Hrvatska u finalu!

Presudila je mirnoća s linije slobodnih bacanja.

Hrvatski mladići do 14 godina u izjednačenoj su utakmici, nakon produžetka, u polufinalu Slovenia Balla svladali vršnjake iz Crne Gore rezultatom 78-79 i time izborili plasman u finale turnira.

Hrvatska je puno bolje otvorila susret te gotovo četiri minute nije primila koš iz igre. Rezultiralo je to ranom dvoznamenkastom prednošću na koju je našu reprezentaciju odveo Pleadin na ulazu u četvrtu minutu. Semafor je tada pokazivao 1-11. Crnogorci odmah odgovaraju serijom 9-0 i nakon manje od dvije minute vraćaju stvari gotovo na početak. U nastavku smo svjedočili izjednačenoj utakmici u kojoj bi se Hrvatska u pravilu odvojila na 6-7 koševa prednosti, da bi se Crnogorci potom vratili na jedan posjed zaostatka. Na veliki odmor se otišlo s prednošću naših mladića 33-40, no naši južni susjedi puno bolje otvaraju drugo poluvrijeme.

Serijom 8-0 u prve tri minute nastavka preokreću rezultat i dolaze do prvog vodstva u utakmici. Najvećih plus pet Crnogorci su imali nakon koša Žugića u prvoj minuti posljednje dionice, no tad na scenu stupaju Franov i Brala i iniciraju seriju Hrvatske 2-11. Potonji je ubacio sedam od posljednjih deset koševa naše reprezentacije preuzevši sve konce u svoje ruke u završnici utakmice te je pomogao izboriti produžetak.

U dodatnih pet minuta igralo se koš na koš, a u takvoj su igri s(p)retniji bili naši mladići koji su s linije slobodnih bacanja došli do pobjede i finala. Susret je dvama ubačajima s linije slobodnih bacanja zatvorio isti onaj koji ga je i otvorio koševima, Pleadin, i time potvrdio slavlje naše momčadi.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Duje Brala s 19 koševa, sedam skokova i tri asistencije, dok je Franov dodao 14 poena uz sedam skokova. Najbolji u redovima Crne Gore bio je Žugić s 29 koševa, ali i vrlo lošim šutom od tek 30 posto.

Hrvatska sutra u finalu igra protiv Izraela koji je danas uvjerljivo svladao Sloveniju 77-52.