Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska uvjerljiva i protiv Albanije, 10 asistencija Karla Lukačića

Hrvatska uvjerljiva i protiv Albanije, 10 asistencija Karla Lukačića

Tri od tri.

U20 reprezentacija je upisala i treću pobjedu zaredom na FIBA European Challengeru. Nakon uvjerljivih pobjeda protiv Portugala i Italije, Hrvatska je danas u utakmici potpune dominacije i kontrole pobijedila reprezentaciju Albanije s rezultatom 99:46

Ishod utakmice bio je očigledan već nakon nekoliko minuta igre, bilo je pitanje tek koš razlike koja će se postići, a 53 poena u plusu dostatni je dokaz o omjeru snaga ovih dviju reprezentacija. Zapravo se u posljednjoj četvrtini, 4 i pol minute do kraja utakmice, nakupilo i 61 poen viška, no u svakom slučaju radilo se o klasičnom primjeru jednosmjerne utakmice. To je omogućilo treneru Dini Repeši da u rotaciji koristi maksimalan broj igrača, pri čemu valja istaknuti da je najmanje vremena na parketu proveo Filip Paponja s čistih 9 minuta igre.

Lukša Buljević je postigao najviše poena – 20, no najefikasniji bio je Karlo Lukačić s 10 poena, 7 skokova i velikih 10 asistencija. Boris Tišma je postigao 13 poena uz 8 skokova, 4 asistencije i 3 osvojene lopte, Sandro Rašić je upisao 12 poena, a Tomislav Buljan 11 uz 7 skokova i 3 osvojene lopte. Dvoznamenkast je bio i Mario Krešić s 10 poena.

Trener reprezentacije Dino Repeša: “Čestitam momcima na još jednoj pobjedi. Pristupili smo ozbiljno utakmici, svi su igrali, podijelili smo minutažu, pokušali uvježbati par situacija te iskoristiti ovu utakmicu kao jači trening za sljedeće protivnike. Iskoristit ćemo i dan odmora kako bi se dobro pripremili za Češku i analizirali njihovu današnju utakmicu protiv Španjolske. Čini mi se da nas čeka teška utakmica iz razloga što je uvijek teško dobiti istu reprezentaciju tri puta u kratkom periodu, budući smo s njima već dva puta igrali u pripremnom dijelu, a i sada igraju na domaćem parketu.”

Utakmica protiv Češke na rasporedu je u subotu, 24 srpnja, s početkom u 17:30, a moći ćete ju pratiti uživo OVDJE.