Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatska večer u Euroligi: Turci slave Perasovića i Žižića, Dončić u suzama

Hrvatska večer u Euroligi: Turci slave Perasovića i Žižića, Dončić u suzama

Autor: Branko Tabak

Efes hrvatskog trenera Velimira Perasovića je napravio brejk u četvrtfinalnoj seriji doigravanja Eurolige kod Olympiacosa. Tuci su u dramatičnoj utakmici slavili 71-73.

Efes hrvatskog trenera Velimira Perasovića je napravio brejk u četvrtfinalnoj seriji doigravanja Eurolige kod Olympiacosa. Tuci su u dramatičnoj utakmici slavili 71-73. Alex Kirk je zabio pobjednički koš za goste, nakon kojeg su Grci dva puta propustili priliku za izjednačenje, odnosno čak i pobjedu.


Bivši hrvatski izbornik Perasović nakon utakmice je rekao kao njegova momčad sada ima priliku na domaćem terenu izboriti Final Four.

-Olympiakos je sjajna momčad koja podjednako dobro igra kući i na strani. Bit će ih teško dobiti tri utakmice za redom, ali imamo svoje šanse, rekao je između ostalog Perasović.

Sjajan posao dan ranije u Ateni je napravio Fenerbahçe koji je u fantastičnom ambijentu stigao i do druge gostujuće pobjede kod Panathinaikosa i samo ga korak dijeli od Final Foura.

CSKA se kod kuće namučio protiv Baskonije. Rusi su slavili 84-82 i s velikih 2-0 idu na put u Španjolsku.

Turska Darussafaka je predvođena sjajnim Antom Žižićem u Madridu pobijedila Real 80-84 i izjednačila seriju na 1-1. Fantastični Žižić je postigao 17 poena uz 8 skokova. Obratite pozornost na dio videa koji započinje na 20.sekundi.


Najbolji mladi igrač Europe, igrač Reala, Luka Dončić, nije imao svoju večer. Nije se upisao u listu strijelaca, a u jednom je trenutku na klupi i zaplakao. Nije mu za zamjeriti, 18 mu je godina tek.