Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatske juniorke uvjerljive protiv Bugarske. Nemec: Za prvu utakmicu možemo biti zadovoljni

Hrvatske juniorke uvjerljive protiv Bugarske. Nemec: Za prvu utakmicu možemo biti zadovoljni

Autor: Branko Tabak Photo: HKS

Pripreme u Otočcu

HRVATSKA – BUGARSKA 84:37 (21:14, 26:5, 22:11, 15:7)

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske odigrala je u Otočcu prvu pripremnu utakmicu za Europsko prvenstvo B divizije koje će se od 30. srpnja do 7. kolovoza održati u Bugarskoj te upisale vrlo uvjerljivu pobjedu upravo protiv domaćina prvenstva rezultatom 84-37.

Bugarke su bile ravnopravne protivnice tek početne tri i pol minute do rezultata 8-6 kada tricom Franke Ćuklin počinje hrvatska dominacija. Nakon prve četvrtine rezultat je bio 21-14. U drugoj Bugarke nisu imala rješenja za agresivnu igru Hrvatske, postigle su tek 5, a primile 26 poena za ogromnu prednost 46-19.

Ostatak utakmice pokazao je razliku u kvaliteti ovih ekipa o čemu najbolje svjedoči konačni rezultat  84-37.

‘Za prvu utakmicu u ovom ciklusu priprema U18 reprezentacije za EP možemo biti zadovoljni prikazanim. Tražili smo od igračica agresivnu obranu, puno trčanja i lakih poena iz kontranapada i to smo uglavnom dobili uz konstataciju da ćemo još puno trebati raditi na postavkama i obrane i napada. Igrali smo bez Žaje koja je još u fazi povratka i plan je da nastupi za tjedan dana protiv Češke. Tada ćemo imati bolju sliku trenutnog stanja reprezentacije. U sutrašnjoj drugoj utakmici protiv Bugarki nastojat ćemo zadržati, pa i poboljšati nivo igre postignut u današnjoj utakmici’, izjavio je trener ženske U18 reprezentacije Dean Nemac.

Lucija Banović je u pobjedu ugradila 16 poena, a Vivien Nejasmić 13. Svakako vrijedi istaknuti i podatak da je uz 9 poena, Nika Rodek imala 6 skokova i čak 8 ukradenih lopti.

Juniorke će i u ponedjeljak odigrati susret s Bugarkama nakon čega sele u Đurđevac gdje dočekuje Češku u dvije prijateljske utakmice 16. i 17. srpnja. Posljednje se pripremne utakmice igraju u gostima kod Slovenije 24. i 25. srpnja.

Na Europskom prvenstvu Hrvatice su svrstane u skupinu A s Luksemburgom, Sjevernom Makedonijom, Portugalom i Velikom Britanijom.