Hrvatska
Regija
Hrvatski klubovi u dva kola ABA lige ostvarili minimalan broj pobjeda - jednu

Hrvatski klubovi u dva kola ABA lige ostvarili minimalan broj pobjeda - jednu

Autor: Branko Tabak

Loš start Cibone, Cedevite i Zadra u regionalnoj ligi.

U prva dva kola regionalne ABA lige hrvatski predstavnici su ostvarili minimalan broj mogućih pobjeda - jednu. Kako su se u 2. kolu međusobno sastali Zadar i Cedevita pobjeda je morala otići na jednu stranu.  Sve ostale utakmice Cibona, Cedevita i Zadar su izgubili. 

Cedevita je tako na omjeru 1-1, ali ima i veliki kiks kod kuće, poraz od Partizana.

Cibona se odlično držala protiv Crvene zvezde u Beogradu, unatoč porazu, parket je napustila  uzdignute glave. Poraz od Igokee u Draženovom domu nije nimalo ugodan te na samom početku sezone komplicira situaciju u Savskoj. 

Zadar za razliku od zagrebačkih klubova nema kiks, ali ni pobjedu. Izgubio je od FMP-a vani i Cedevite kod kuće. Ništa neočekivano, reći će mnogi. Ništa zabrinjavajuće, reći će i u klubu.  Ipak, istina je da su i FMP i Cedevita  momčadi s kojima je Zadar u ovom trenutku mogao napasti bodove.

Kad se podvuče crta, sva tri kluba imaju razloga za zabrinutost...

Nakon sljedećeg kola stvari bi mogle izgledati znatno bolje, uspije li Cibona skinuti FMP u gostima, Zadar iznenaditi Olimpiju u Ljubljani, a Cedevita kod kuće umiriti rastrčanu i rasterećenu Megu. U slučaju poraza zvona za uzbunu mogu početi zvoniti...