Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvatski navijači Lietkabelisa slave veliku pobjedu Jurice Žuže

Hrvatski navijači Lietkabelisa slave veliku pobjedu Jurice Žuže

Autor: Branko Tabak

Juricu Žužu i njegov Lietkabelis pobjeda dijeli od povijesnog uspjeha.

U bogatoj igračkoj karijeri koja je započela 1996. godine, a završila prošle sezone igrao je za 15 klubova. Između ostalih bio je igrač Panathinaikosa u vrijeme dok je trener grčkog velikana bio najtrofejniji europski trener u povijesti Željko Obradović. U Hrvatskoj je nastupao za Slavonski Brod, Zadar, Cibonu i Cedevitu.

Prošle godine otisnuo se u trenerske vode. Pomoćni je trener Lietkabelisa, litavskog kluba koji je u polufinalnoj seriji doigravanja poveo protiv Lietuvos Rytasa 2-1 slaveći na gostovanju 73-81.

                                                          Jurica Žuža (Foto: KK Lietkabelis)

Žužini prijatelji i navijači Lietkabelisa iz Zadra s navijačkim rekvizitima i porukama 'Zadru nije valja' i 'Mi smo braća' snimili su video kojim daju podršku Jurici i njegovim suigračima.

Krilatica 'A Zadru nije valja'' koristi se u svakodnevnom govoru za sve uspješne Zadrane koji su svoje kvalitete pokazali u drugim sredinama, a izvorište joj je u košarci. 

Podršku na putu do plasmana u finale i povijesnog uspjeha Žuži i trojici bivših suigrača Darijušu i Kšištofu Lavrinoviču te Žygimantasu Janavičiusu u dresu Lietkabelisa izrazio je i Marko Popović koji je u Žalgirisu ostavio dubok trag i postao legenda kluba. Stoga je i razumljivo da je naglasio kako im ne može iste želje uputiti i za finale, ako u njemu zaigraju.


Hoće li Žuža, njegov šef Kazys Maksvytis i Lietkabelis ispisati povijest moglo bi se znati već u utorak 23. svibnja kada je na rasporedu četvrta utakmica polufinalne serije. Domaći teren velika je prilika za to.