Hrvatska
Regija
Hrvatski prvak odstao od regionalne lige

Hrvatski prvak odstao od regionalne lige

Regionalna liga, koja to i nije...

Danas je i službeno potvrđeno da košarkašice Medveščaka neće slijedeće sezone igrati u WABA ligi. Njihovo mjesto u skupini A popunit će Istanbul University, a našu košarku će slijedeće sezone predstavljati Trešnjevka 2009, Ragusa i Split. Na ždrijebu u Slavonskom Brodu prisutan je bio trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec koji nam je na temu lige kazao:

”Nažalost, liga sve više gubi naziv regionalna. Sudjelovanjem klubova iz Bugarske i Turske ona postaje financijski puno teža. Uz odustajanje Medveščaka odustala su i dva kluba iz Srbije, Partizan i Kraljevo, a još je pod upitnikom i nastup C.Zvezde. Naše igračice imaju veliku želju igrati ovu ligu koja je neophodna za njihov napredak, ali nažalost ova liga nije prepoznata kao takva odnosno jako je teško osigurati financijska sredstva za nastup u ligi. Nama nije cilj sve financije usmjeriti u seniorsku ekipu, već rasporediti od škole košarke do seniorki jer samo tako klub ima smisao. Ostaje nam da sami pronađemo sredstva za nastup u ovoj ligi”, kaže Nemec koji se kao izbornik nalazi u Požegi na pripremama juniorske reprezentacije Hrvatske za nastup na EP u Udinama (4. – 12.kolovoza).

”Nakon početnih malih problema koje smo imali sa sitnim ozljedama i maturalnim ispitima sada je ekipa kompletirana. U ovoj početnoj fazi više radimo na fizičkoj pripremi i osnovim taktičkim zamislima. Ostajemo ovdje do 5.srpnja kada odlazimo u Njemačku na dvije test utakmice s njihovom reprezentacijom. Nakon tih utakmica neke bi stvari već mogle biti puno jasnije. Imamo još dosta vremena da vidimo u kojem pravcu bi trebala ići priprema za nastup na EP”.

Vratili smo se još Trešnjevci 2009 i slaganju rostera za novu sezonu koje će biti znatno izmjenjen nakon odlaska četiri igračice u SAD. 

”S obzirom da sam sada u reprezentaciji i to mi je primarni cilj nakon nastupa na EP okrećemo se finalizaciji pregovora s igračicama koje bi trebale pojačati našu ekipu u novoj sezoni. Pregovori su u tijeku, ali puno više će se znati u kolovozu”.