Hrvatska
Hrvatski reprezentativci rade punom parom

Hrvatski reprezentativci rade punom parom

Autor: Teo Cilar

Red, rad, disciplina, velika motiviranost i odlična atmosfera u bazi naše reprezentacije.

Iz LifeClass Terma Sveti Martin za Basketball.hr Teo Cilar

Hrvatska seniorska košarkaška reprezentacija priprema se u Life class termama Sveti Martin za dvije ključne kvalifikacijske utakmice. Međimurje je već dugi niz godina početna baza našim košarkašima, a ništa drugačije nije bilo niti ovaj put.

Petak smo iskoristili za posjetu našim reprezentativcima, a za vas smo pripremili razgovore s izbornikom Draženom Anzulovićem, pomoćnim trenerom Draženom Oreškovićem te igračima Tomislavom Zubčićem, Rokom Stipčevićem, Darkom Planinićem, Filipom Krušlinom i Lukom Babićem. I to nije sve! Kako su jučer seniori odigrali utakmicu protiv Hrvatske U-20, iskoristili smo priliku te smo nakratko porazgovarali i s izbornikom U-20 selekcije Damirom Rajkovićem, ali i sportskim direktorom Cedevite Matejom Mamićem koji je došao pogledati susret ove dvije selekcije.

Ono što smo zatekli po dolasku u tabor naše reprezentacije je jedna vrlo pozitivna atmosfera, odlično raspoloženje igrača koji su vrlo motivirani i rade vrlo naporno kako bi izvukli najviše moguće iz ovog, vrlo kratkog perioda kojeg imaju za pripreme uoči odlučujućih utakmica s Italijom i Rumunjskom.

Navedimo samo jedan primjer koliko su naši reprezentativci motivirani. Nakon što su imali slobodno vrijeme, koje su mogli iskoristiti za čitanje knjiga, igranje Play Stationa 4 ili spavanje, oni su otišli kod kondicijskog trenera, a to je od ovog ciklusa Šime Tomašević i u teretani odradili dodatan trening s njim.

Za nekoliko dana se reprezentaciji priključuju i NBA igrači Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac, a s njima u sastavu, Hrvatskoj šanse u pozitivan ishod nemjerljivo rastu!