Europa i Svijet
Hrvatski suparnik objavio popis za Cluj

Hrvatski suparnik objavio popis za Cluj

Autor: Paulo Sarić

Odazvala se braća Gasol!

Španjolski izbornik Sergio Scariolo tijekom današnjeg je dana objavio popis reprezentativaca na koje računa za Eurobasket koji se krajem ljeta održava u četiri države. Na popisu se nalazi ukupno 27 igrača podijeljenih u dvije skupine. Prva šesnaestorica okupit će se na pretpripremama započinju 16. srpnja u Málagi, da bi im se 28. istoga mjeseca u Madridu pridružila još jedanaestorica.

Pozivu su se odazvala braća Gasol i iskusni Juan Carlos Navarro, a od bitnijih imena na popisu nema Rudyja Fernandeza ni Felipea Reyesa, dok je mjesto naturaliziranog igrača pripalo Nikoli Mirotiću.

- Pet ili šest igrača koji će se okupiti u Benahavísu (u Malagi) priključit će se grupi od 11 igrača. Tih 11 igrača ispunjava uvjete maksimalnog trajanja priprema od strane NBA lige, kao i potrebe pojedinih igrača koji se ne natječu u NBA-u. Ali to nije lista 11 sigurnih putnika na Eurobasket. Imamo ambiciju iako znamo što je potrebno za borbu za medalje. Cilj nam je zadržati se u krugu izvrsnosti kojeg je u stanju ispuniti tek nekolicina svjetskih reprezentacija – kazao je izbornik Scariolo za službene stranice saveza.

Španjolska se nalazi u skupini C zajedno s domaćinom Rumunjskom, Hrvatskom, Crnom Gorom, Češkom i Mađarskom.