Europa i Svijet
Hrvatski suparnik objavio prošireni popis kandidata za EuroBasket

Hrvatski suparnik objavio prošireni popis kandidata za EuroBasket

Autor: Paulo Sarić

Hrvatska prvenstvo otvara upravo protiv Mađarske 1. rujna u 14 sati.

Mađarska, hrvatski protivnik u skupini na nadolazećem EuroBasketu i momčad koja će uz domaćina Rumunjsku zasigurno imati najveću podršku navijača u Cluju, jučer je objavila popis 19 igrača koji konkuriraju za put u Cluj. Svakako najzvučnije ime na popisu jest ono ponajboljeg obrambenog igrača Eurolige Adama Hange koji se ovo ljeto lomi oko ostanka u Baskoniji ili prelaska u Barcelonu koja je izuzetno zagrijana za njegove usluge. Izbornik Stojan Ivković na popis je uvrstio i naturaliziranog Amerikanca DeAndrea Kanea koji je, zajedno s Hangom, te Allenom i Gyorgyjem Golomanom dobio nekoliko dana odmora duže u odnosu na ostatak momčadi.

Podsjetimo, Mađarska se zajedno s Hrvatskom nalazi u skupini C gdje su još i domaćin Rumunjska, Crna Gora, Češka i Španjolska. Mađarima će nastup na Europskom prvenstvu ovoga ljeta biti prvi nastup na kontinentalnoj smotri nakon 1999. godine, a otvorit će ga utakmicom protiv Hrvatske 1. rujna s počekom u 14 sati.

PROŠIRENI POPIS MAĐARSKIH REPREZENTATIVACA: Allen Rosco, Szilard Benke, Kristof Bognar, Milan Csorvasi, Janos Eilingsfeld, Csaba Ferencz, Gyorgy Goloman, Adam Hanga, DeAndre Kane, Akos Keller, Peter Kovacs, Zoltan Perl, Mate Pongo, Andras Rujak, Adam Toth, Norbert Toth, Benedek Varadi, David Vojvoda i Krisztian Wittmann.