Hrvatska
Hrvoje Garafolić nakon osam godina napustio Hermes

Hrvoje Garafolić nakon osam godina napustio Hermes

Iz Hermesa u Rudeš.

KK Rudeš je u svoje redove doveo Hrvoja Garafolića (29 god, 196 cm). Prvo je to pojačanje za mladu momčad zagrebačkog prvoligaša za sezonu 2019/20.

Garafolić  je prošao je sve uzrasne kategorije u KK Vindija iz Varaždina. Bio je povremeni član kadetske i juniorske reprezentacije Hrvatske. Tijekom cijelog studija aktivno igra košarku, a u netom završenoj sezoni branio je boje zagrebačkog premijerligaša Hermes Analitice gdje je bio uključen i u rad s mlađim dobnim kategorijama.

Od 2012. do 2016. godine nastupao je za selekciju Zagrebačkog sveučilišta koja je osvojila zlato na PH i srebro na Europskim sveučilišnim igrama.

Hrvoje je vanjski suradnik Kineziološkog fakulteta sveučilišta u Zagrebu te zaposlenik Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava.

- Moram reći da su me iz Rudeša kontaktirali posljednje tri ili četiri godine u svakom prijelaznom roku. Htio sam ostati igrati još Premijer ligu i to je bio jedini razlog što nisam ranije došao. Veseli me Rudeš kao klub jer rade s mladim igračima i tu ću kao iskusniji igrač nastojati što više pomoći. Uz moje igračko iskustvo veliki razlog dolaska je obostrana želja da surađujemo u vidu rada s djecom i nekih projekata. Ja sam magistar kineziologije i kroz razgovor s ljudima iz kluba vidio sam mogućnost jednog zajedničkog rada koji bi mogao biti od obostrane koristi, kazao nam je Garafolić koji je postao zaštitna ikona Hermes Analitice.

- O klubu u kojem sam proveo osam godina sve najbolje i želim im puno uspjeha u slijedećoj sezoni.

Kako ističu u Rudešu, klub je njegovim dolaskom dobio dimenziju više.  Trener Milan Ličina i savjetnik Danko Miholić uz pomoć uprave kluba zasukali su rukave kako bi na jesen gledali puno bolji Rudeš.

- Ostajemo na našem putu a to je razvoj mladih igrača. I nakon ovog juniorskog prvenstva gdje smo stigli među osam najboljih nekoliko će igrača dobiti priliku u seniorskom sastavu. Sigurno će biti promjena kao i u svakom klubu. Hrvoje je bio naša velika želja i igrač oko kojeg smo htjeli početi slagati jednu momčad za koju vjerujemo da će biti tvrd orah svima u idućoj sezoni, kazao je Miholić koji je najavio nova pojačanja u idućem periodu.