Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvoje Perić izabran u idealnu momčad talijanskog prvenstva

Hrvoje Perić izabran u idealnu momčad talijanskog prvenstva

Autor: Paulo Sarić

Novo priznanje za novopečenog reprezentativca kojemu je ova sezona definitivno najplodonosnija u karijeri.

Dubrovčanin Hrvoje Perić nakon osvajanja titule prvaka Italije s Venezijom izabran je u najbolju momčad talijanskog prvenstva prema izboru portala Eurobasket. Perić je jedini igrač novog šampiona koji je našao mjesto u prvoj petorci. Društvo mu prave Joe Ragland, Marcus Landry, Jarrod Jones i Pietro Aradori.

Mjesto u drugoj momčadi našli su Aaron Craft, Ronald Moore, Amath M'Baye, D.J. White i Dustin Hogue. Za trenera godine izabran je Vincenzo Esposito iz Pistoie, dok su individualne nagrade za igrača godine i najkorisnijeg igrača finala dobili Marcus Landry i Melvin Ejim. Potonji je jedini igrač šampionske momčadi, uz našega reprezentativca, koji je dobio individualno priznanje.

Hrvatski krilni igrač je ujedno našao mjesto i u idealnoj momčadi stranaca zajedno s Aaronom Craftom, Joeom Ragnaldom, Marcusom Landryjem i Jarrodom Jonesom.

Nekadašnji igrač Zadra i Zagreba ove je godine dobio poziv izbornika Aleksandra Petrovića za Eurobasket koji će Hrvatska igrati u Rumunjskoj i, nadajmo se, Turskoj, a prošla sezona mu je bila već četvrta uzastopna u momčadi sa sjevera Italije. Perić je lani bio ponajbolji igrač i najbolji strijelac novog talijanskog prvaka te je u prosjeku zabijao 12 koševa po susretu, uz 4.7 skokova i nešto manje od dvije asistencije po susretu.