Europa i Svijet
Hrvatska
Hrvoje Perić osigurao bezbrižno ljeto

Hrvoje Perić osigurao bezbrižno ljeto

Autor: Paulo Sarić

Iako je imao ponude ostalih klubova, hrvatski je košarkaš odlučio ostati u gradu Sv. Marka.

Iskusni Dubrovčanin koji je donedavno bio na širem popisu hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića za EuroBasket produžio je suradnju s aktualnim talijanskim prvakom, objavljeno je na službenoj stranici kluba. Hrvoje Perić će tako i petu sezonu zaredom nositi dres Umana Reyer Venezije.

- Sretni smo što ćemo Hrvoja Perića imati i petu uzastopnu sezonu u našim redovima. Ovo je velika potvrda da će se projekt koji nam je u posljednje tri sezone donio dva polufinala i povijesni naslov nastaviti. Hrvoje je kvalitetan i pouzdan igrač te smo sretni što ćemo nastaviti suradnju i naredne godine – rekao je predsjednik talijanskog kluba Federico Casarin u izjavi za službene stranice.

Perić je karijeru započeo u rodnom Dubrovniku, a u Split je preselio sa 17 godina. Nakon šest sezona u geografskom središtu Dalmacije seli u Zadar kojega napušta 2010. godine. U naredne je tri sezone promijenio četiri kluba te je nosio dres Benettona, Unicaje, Zagreba i Vanoli Cremone prije nego je 2013. potpisao za Veneziju. Na sjeveru Italije se skrasio, a s igrama je rastao iz sezone u sezonu. Krunu svega je dočekao ove godine kada je pomogao svojoj momčadi doći do prvoga naslova prvaka još od doba Mussolinija, a zahvaljujući izvrsnim igrama je izabran i u najbolju petorku talijanskog prvenstva po izboru portala Eurobasket. Prošle je godine prosječno postizao 12 koševa uza 4.7 skokova i 1.6 asistenciju po susretu.

Ugovor je potpisan do kraja iduće sezone.