Hrvatska
HT Premijer liga: Brokeri 'zakucali' Škrljevo

HT Premijer liga: Brokeri 'zakucali' Škrljevo

U Gradskom vrtu Vrijednosnice Osijek su pobijedile ekipu Škrljeva.

KK Vrijednosnice Osijek - KK Škrljevo 83:69 (22:20, 32:18, 14:17, 15:14) Vrijednosnice: Jordano 12, Kujundžić 10, Frye 5, Lakić 19, Paić 21, Filipović, Špehar, Porobić 8, Vedriš 2, Topolović 6. Škrljevo: Arslanagić 20, Gunjina 19, Barnjak 4, Roberson 18, Vrgoč 2, Bosnakis, Jelenković, Vucić 2, Boban 2, Rajčić, Bjelanović 2, Cvitković. 

Vrijednosnice odlično otvaraju utakmicu, već u prvoj četvrtini prave prednost od 10 koševa za rezultat 22:12. Nakon toga gosti prave seriju 8:0 te prva četvrtina završava rezultatom 22:20. U drugu četvrtinu domaćini ulaze još jače i agresivnije, dominiraju tijekom cijele četvrtine te na odmor odlaze sa +16 rezultatom 54:38. Početkom treće četvrtine činilo se kao da se zna pobjednik utakmice, zabijenom tricom Lakića u 25. minuti Brokeri odlaze na najveću prednost na utakmici za 63:42. Nakon toga Vrijednosnice su imale loš period, velik broj izgubljenih lopti te se ekipa Škrljeva u 33.minuti utakmice uspjela približiti na 7 koševa zaostatka, no potom je uslijedilo nekoliko dobrih poteza Vrijednosnica koji završavaju utakmicu zasluženom pobjedom za 83:69. Za Vrijednosnice najviše koševa postigli su Paić 21, Lakić 19, Jordano 12 i Kujundžić 10. Za gostujuću ekipu najviše koševa postigli su Arslanagić 20, Gunjina 19 i Roberson 18.

 Izjave: 

Trener Vrijednosnica - Domagoj Kujundžić: 

Prvo poluvrijeme smo odigrali koncentrirano, sve nam je išlo. Znali smo za njihovu agresivnu obranu i da natjeraju ekipe na velik broj izgubljenih lopti i toga smo se prvo poluvrijeme pridržavali, međutim, drugo poluvrijeme ne znam što je ušlo u našu ekipu. Nismo se držali dogovora, ušla je nervoza. Kada smo poveli preko 20 razlike rezultat je počeo padati, gubili smo loptu za loptom, sva sreća na kraju smo ipak smogli snage da to privedemo kraju. Igrač Vrijednosnica - Đorđe Topolović: Jako smo dobro otvorili utakmicu, riješavali smo njihov presing na vrlo dobar način u prvom poluvremenu. Drugo poluvrijeme smo se malo opustili i došlo je do pada u našoj igri, ali uspjeli smo zadržati našu prednost i pobijediti utakmicu. 

Trener Škrljeva - Damir Rajković: 

Zaslužena pobjeda Osijeka, mislim da smo bili kriminalni prvo poluvrijeme. Drugo poluvrijeme smo nešto pokušavali, ali nismo uspjeli, prevelika razlika je bila. Čestitke Osijeku, idemo dalje. Igrač Škrljeva - Adnan Arslanagić: Nažalost nismo uspjeli da prenesemo na teren ono što smo se dogovarali sa trenerom. Nismo uspjeli pokazati našu agresivnost danas, došli smo i umorni od puta. Oni su jednostavno nametnuli njihov ritam igre koji mi nismo uspjeli pratiti i nažalost nismo uspjeli pobijediti, idemo dalje, glava gore.