Hrvatska
HT Premijer liga: Raspored Lige za prvaka i Lige za ostanak

HT Premijer liga: Raspored Lige za prvaka i Lige za ostanak

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: Marin Sušić

U prvom kolu Zadar i Split

Po završetku 22. kola HT Premijer lige i uoči početka Lige za prvaka i Lige za ostanak na ljestvici se na prvom mjestu našla Cedevita Junior, a slijede ju redom Cibona, Zadar i Split, sva četiri kluba s izjednačenih  40 zasluženih bodova. U Ligi za prvaka igrat će se još i Šibenka i Furnir.

U Ligi za ostanak u najboljoj je poziciji s najviše bodova trenutačno Dinamo-Zagreb koji je u posljednjih pet utakmica upisao i pet poraza, a u borbi za o(p)stanak u HT Premijer ligi slijede ga Zabok, Alkar, Bosco, Gorica i DepoLink Škrljevo. Nakon odigranih 10 kola posljednji iz Lige za ostanak odlazi u Prvu mušku ligu, dok će pretposljednji s finalistom doigravanja Prve muške lige u novu borbu za još jednu sezonu u HT Premijer ligi.

Liga za prvaka i Liga za ostanak kreću već ovog vikenda. U prvom kolu Lige za prvaka očekuje nas pravi dalmatinski derbi između Zadra i Splita, jedan zagrebački između Cedevite Junior i Furnira i poslastica između Cibone i Šibenke.

U Ligi za ostanak prvi po bodovima Dinamo-Zagreb će ugostiti trenutačno posljednjeplasiranog – DepoLink Škrljevo. Zabok dočekuje Goricu, a Alkar Bosco s kojim dijeli jednak broj bodova.

Cjelokupne rasporede Lige za prvaka pogledajte OVDJE, a Lige za ostanak OVDJE:

Točne termine prvog kola objavit ćemo čim isti budu poznati.