Hrvatska
HT Premijer liga: U prvom kolu sudar klubova koji su izabrali Alpe Adria kup

HT Premijer liga: U prvom kolu sudar klubova koji su izabrali Alpe Adria kup

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Gorica/GKK Šibenka

Derbi momčadi sličnog kova.

U subotu započinje nova sezona HT Premijer lige. Na rasporedu je pet utakmica 1. kola. Među prvima će na parket košarkaši Šibenke i Gorice. Njihov susret započinje u 17 sati. U isto vrijeme u Osijeku će snage odmjeriti Vrijednosnice Osijek i Sonik Puntamika. Alkar je domaćin Ciboni (18 sati), Zadar Zaboku (19 sati), a Furnir Škrljevu (20 sati). Cedevita Junior i Split svoju će utakmicu odigrati u srijedu 22. rujan s početkom u 20:30 sati.

U kakvom raspoloženju dočekuju prvo kolo i s kakvim ambicijama u ligu ulaze Šibenčani i Goričani saznajemo od trenera ovih ekipa Damira Milačića i Josipa Sesara.

 Teško je u ovom trenutku govoriti o pozicioniranju, dosta transfera je odrađeno na način otvorenih ugovora i pitanje je kako će koja ekipa izgledati kroz sezonu. Imamo svoj plan. Najbitnije je izbjeći borbu za opstanak, a čim se to napravi ostaješ u utrci za bolji plasman. Prošlu sezonu Šibenke ne želim komentirati jer je puno promjena u odnosu na te dvije ekipe. Odredili smo neke smjernice i idemo tim putem. Želio sam gladnu i ambicioznu momčad i to imam. Bit će oscilacija  s obzirom na mladost i potpuno novu momčad, ali vjerujem u rad i ove momke i na kraju u dojam koji ćemo ostaviti. Ono što je najvažnije motivacija i koncentracija moraju bit na 100 posto, rekao je šibenski strateg Milačić.


Foto: GKK Šibenka


Trener Gorice Josip Sesar, poput kolege mu Milačića, ove će sezone paralelno voditi momčad kroz domaće prvenstvo i Alpe Adria Kup.

– Ove sezone imamo šest novih igrača. Treba ih uigrati. Svaki igrač ima određenu kvalitetu, no treba ih sve uklopiti u tim. Već ove subote gostovanjem kod Šibenke kreće nam sezona. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Imali smo određenih problema u vidu sitnijih ozljeda, no nadam se da ćemo biti spremni. Prerano je imati očekivanja od ove sezone. Očekuje nas novo natjecanje, Alpe Adria Kup, te novi protivnici. Trebamo napraviti dobru analizu protivnika. Znam da svi imaju određene ciljeve te svi klubovi imaju po par stranih igrača. Seniorka momčad generator je dobre atmosfere sa svojim dobrim rezultatima i samim time privlači pozornost ljudi na košarku. Posebice nam je drago što nam mladi dolaze u školu košarke. Nadam se da će još veći broj djece to prepoznati i upisati se u našu novu košarkašku školu. To je od važnosti s aspekta zdravlja, ali i socijalizacije, istaknuo je Sesar.

Foto: KK Gorica