Hrvatska
Regija
Marin Rozić: Hvala Igokei, hrvatski klubovi nam nisu željeli izaći u susret

Marin Rozić: Hvala Igokei, hrvatski klubovi nam nisu željeli izaći u susret

Energija i podrška s tribina bit će ključ utakmice.

Nakon što je u prvom kolu u Beogradu pružili neočekivano dobar otpor favoriziranoj Crvenoj zvezdi, finalist hrvatskog prvenstva Cibona sutra na domaćem parketu traži prvu pobjedu u regionalnom natjecanju. Igrači Ivana Velića u međuvremenu su se pojačali atraktivnim Amerikancem Johndreom Jeffersonom, dok je bosanskohercegovačka momčad u odnosu na prvo kolo izgubila Orlanda Johnsona što će zasigurno oslabiti njihovu visoku liniju.

- Imaju ozbiljan 'roster' s nekim NBA igračima. Trebat ćemo biti na maksimumu svojih mogućnosti da dobijemo utakmicu. Nadam se da ćemo biti puni energije i da ćemo uz pomoć navijača doći do prve pobjede u ABA ligi – rekao je u najavi utakmice trener Cibone Ivan Velić.

Kako Cibona i ove godine paralelno igra domaću i ABA ligu, došlo je do preklapanja termina pa su Zagrepčani tražili pomoć regionalnog suparnika i odgodu utakmice. Na kraju su je i dobili na čemu je kapetan 'Vukova' Marin Rozić zahvalio sutrašnjem protivniku.

- Prije svega hvala Igokei što je pristala pomaknuti utakmicu. Klubovi iz naše lige nisu nam htjeli izaći u susret, a oni jesu tako da im prvenstveno hvala na tome – kazao je Rozić i nastavio - što se njih tiče stvarno su napravili dobru ekipu ove godine. Odlučili su uložiti ozbiljne novce pa imaju kvalitetne i iskusne igrače. Igra koju su igrali na Superkupu izgledala je jako dobro i raznovrsno te prijete sa svih pozicija. Bilo bi sjajno otvoriti pobjedom, međutim, svjesni smo koliko je ova utakmica teška.

Iskusni bivši reprezentativac Hrvatske nije zaboravio pozvati navijače na domaće otvaranje sezone.

- Za naše Smogovce ne sumnjam da će doći u velikom broju, no pozivam i sve ljude koji vole košarku da dođu i vide ovu novu Cibonu jer vjerujem da se ima što vidjeti – poručio je navijačima, ali i svim zaljubljenicima u košarku, kapetan zagrebačkog sastava.

Utakmica se igra u ponedjeljak u dvorani „Dražen Petrović“ s početkom u 18 sati.