Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
I bez šuta Dubrava stigla do prve pobjede u Europi, presudila mirna ruka Emila Savića

I bez šuta Dubrava stigla do prve pobjede u Europi, presudila mirna ruka Emila Savića

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Šarin: Trebala nam je jedna pobjeda...

U 3.kolu Alpe Adria Cupa Furnir je upisao prvu pobjedu. Izabranici Jeronima Šarina su u Dubravi slavili protiv Gunners Oberwarta iz Austrije 71:67 u tvrdoj utakmici sa skromnim postotkom šuta. Dubravaši su na kraju slavili unatoč još jednoj slaboj šuterskoj večeri (trice 3/25). Put prema pobjedi kročio je na leđima Tai Hollingswortha (20p) koji je imao pomoć u Mateu Vidoviću (14), a važnom se pokazala trica Emila Savića za 63:62. 

Austrijanci su u prvom poluvremenu imali +9 (34:25), ali je Furnir do poluvremena uhvatio rezultatski priključak (38:38). U nastavku manji broj poena i velika borbenost Dubravaša nagrađena je pobjedom. Kenan Karahodžić je zabio za 68:67, a nakon promašenog napada Oberwarta mirne ruke s linije slobodnih bacanja je bio Savić. Kod Oberwarta prvo ime je bio John Rauch (12), a Brock Gardner je dodao 11.

''Trebala nam je jedna pobjeda nakon dva poraza u HT Premijer ligi i AAC-u. Istina tri poraza su došla od ekstra kvalitetnih suparnika ali jednostavno ovu utakmicu smo željeli pobijediti radi nas, samopouzdanja i budućih utakmica. Večeras smo imali puno veću energetsku potrošnju nego u utakmici s Alkarom i mi želimo da ova mlada momčad nauči igrati utakmice svaka tri dana. Ovom pobjedom smo zadržali šanse u ovom natjecanju, a sada se okrećemo HT Premijer ligi gdje nas prije pauze čekaju tri utakmice u deset dana''..kaže trener Furnira nakon susreta.