Hrvatska
I dalje bez novosti o Knowlesu

I dalje bez novosti o Knowlesu

Autor: Paulo Sarić

Utakmica s Cibonom nas je iscrpila i fizički i psihički.

Unatoč tijesnom porazu u dalmatinskom derbiju, trener Splita i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Ivica Skelin nije bio pretjerano nezadovoljan rezultatom. U izostanku bitnih igrača njegova je momčad pružila i više nego dobar otpor favoriziranom protivniku.

- Oni su računali da je utakmica gotova kod plus 17, no mi se nismo predavali. Zadovoljan sam pruženom igrom protiv objektivno kvalitetnije momčadi. Ove godine nam je teže nego lani jer imamo isti broj utakmica kao i naši protivnici. No, to je bio pristup na koji  smo se odlučili. Momcima je potreban veći broj utakmica. Mogli smo se odlučiti da igramo samo jedno natjecanje, kao i prošle godine, no mislim da bi to bilo pogrešno – kazao je trener Splita Ivica Skelin nakon dvoboja protiv Zadra.

Izvrsnu je partiju odigrao Pavle Marčinković koji je dugo vremena vukao svoju momčad te je bio ključan igrač u preokretu u drugom poluvremenu. No, na koncu nije igrao posljednje 24 sekunde kada se susret lomio.

- Marčinković se ozlijedio pred kraj utakmice. Doskočio je nekome na nogu pa sam ga posjeo na klupu. Danas je svoju prvu utakmicu nakon 26 dana odigrao Mateo Kedžo i nismo znali koliko Mateo može energetski iznijeti utakmicu. Pavle nam je bitan na poziciji četvorke, te sam stoga kalkulirao – zaključio je gostujući trener.

Trener domaćih, Aramis Naglić, nije bio u potpunosti zadovoljan izdanjem svoje momčadi, no pobjedi se ne gleda u zube.

- U današnjoj smo utakmici pokazali dva lica. Jedno do trenutka kada smo otišli na 17 razlike, a drugo nakon toga kada nismo znali zatvoriti utakmicu. Previše smo spuštali loptu pod koš želeći iskoristiti našu prednost pod obručima što nam je na koncu ubilo ritam igre. Ipak, drago mi je što sam svjedočio karakteru i pobjedničkom mentalitetu koji se polako stvara kod nas. Nije nam bilo lako nakon pobjede protiv Cibone jer nas je, htjeli mi to priznati ili ne, ta utakmica iscrpila i energetski i mentalno – kazao je trener domaćina nakon teške pobjede, koji je objasnio zašto u sastavu nije bilo Josha Bostica – Bostic je na utakmici u Zagrebu dobio udarac u koljeno zbog kojeg danas nije mogao igrati. Uskoro će ići na pregled, pa ćemo znati više.

Posljednjih je dana jedna od glavnih priča u Gradu košarke vezana za status Prestona Knowlesa. Amerikanac je jedan od najboljih igrača Zadra te bi njegov potencijalni odlazak ostavio velikog traga na momčadi. Pogotovo sada, u trenucima kada su Zadrani zaredali s nekoliko pobjeda.

- Sve bismo trebali znati danas ili sutra. Imali smo jedan poduži razgovor s njim i mislim da smo krenuli u dobrom smjeru. I dalje postoji mogućnost odlaska, ali čekamo riječ njegova menadžera. Bitno dam je da što prije saznamo kakvu će odluku donijeti kako bismo mogli reagirati na tržištu. Nije lako u ovoj fazi sezone pronaći odgovarajućeg igrača jer moramo gledati i na njegove igračke i karakterne osobine – zaključio je trener Naglić.