Hrvatska
Regija
FOTO: Žuti i dalje bez pobjede na gostovanju

FOTO: Žuti i dalje bez pobjede na gostovanju

Autor: Paulo Sarić

Loša prva četvrtina usmjerila je tijek dvoboja.

Košarkaški klub Split upisao je novi poraz u regionalnoj ligi. Bolji od momaka Ivice Skelina večeras je bio Teodo Tivat rezultatom 89-73. Splićani su jako loše ušli u susret i nakon prvih deset minuta već zaostajali gotovo 20 koševa. Do poluvremena su smanjili na minus 15, a onda je započela velika serija Dalmatinaca kojom su prišli na samo minus tri (54-51), no ipak snage za potpuni preokret nisu imali.

Crnogorci su od početka zagospodarili terenom i pokazali da hrvatsku momčad očekuje težak posao. Splićani su se prve četiri minute još i držali u igri, no onda kreće serija domaćina 17-0 koja je usmjerila vodu na njihov mlin. Oslabljeni gosti koji i dalje nastupaju bez svog najboljeg igrača Matea Kedže teško su dolazili do pozicija za šut, a ni obrana nije funkcionirala pa je prva četvrtina završila s 27-9 za Tivat. Žuti su se konsolidirali početkom druge četvrtine te su zahvaljujući dobroj napadačkoj roli Kalajžića i Filipovića smanjili na minus 14 na ulasku u 13. minutu.  Ipak, domaćini su odbili prvi napad Skelinove momčadi, ali nikako nisu uspijevali otići na 20 koševa prednosti i olakšati si nastavak dvoboja.

FOTO: Teodo/Jovica Popović

Na odmor se otišlo s 50-35, a onda je krenuo povratak Splita. Iz svlačionice je izišla potpuno druga momčad koja je drugo poluvrijeme otvorila serijom 2-11 u koju je Filipović ugradio sedam poena i nakon samo četiri minute igre u trećoj dionici prišla na dva posjeda zaostatka. Ni to nije bilo sve. Scott je svojom mini serijom 0-5, tj. tricom, ukradenom loptom i polaganjem u kontri, doveo Splićane na samo minus tri (54-51). Ipak, snage za nešto više nije bilo. Gosti su posljednju šansu imali nakon koša Filipovića za 60-55, no momčad Zorana Glomazića je četvrtinu završila serijom 9-2 čime se ponovno odvojila na dvoznamenkastu razliku.

U istom se ritmu nastavilo i u posljednjih deset minuta, Splićani su pokušavali, no osim Filipovića nisu imali raspoloženog igrača, pa su Crnogorci lakoćom održavali vodstvo. Mladi je razigravač polufinalista hrvatskog prvenstva zabio sve poene svoje momčadi u prvih sedam i pol minuta igre u posljednjoj četvrtini, a tako se nije moglo do preokreta pa su domaćini mirno priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Miloš Popović s 24 koša i deset skokova, dok hrvatskom sastavu nije pomoglo ni 27 poena Gorana Filipovića koji je na najbolji način pokazao da se vratio nakon ozljede. Uz njega vrijedi istaknuti i solidnu partiju Pavla Marčinkovića koji je susret završio s 14 koševa i sedam skokova.

Split se nakon četiri kola Druge ABA lige nalazi na polovičnom omjeru od dvije pobjede i dva poraza.