Hrvatska
I Furnir i Škrljevo bi u Ligu za prvaka

I Furnir i Škrljevo bi u Ligu za prvaka

Autor: Krešimir Galić/Duje Jurić Photo: KK Furnir

Tko će bolje otvoriti sezonu?

Furnir u subotu u 20 sati na startu HT Premije lige u SD Dubrava dočekuje Adria Oil Škrljevo. Ulaz na utakmicu je besplatan, a gledateljima bez COVID potvrde ili negativnog testa mjerit će se temperatura i uzimati kontakt broj na ulazu. Svi gledatelji za vrijeme utakmice moraju nositi masku i držati propisani razmak na tribinama.

Košarkaši i stručno vodstvo kluba su dva dana prije početka nove sezone posjetili sjedište glavnog sponzora tvrtke Furnir.

– Kada me uprava kluba prije dvije godine pitala za sponzorstvo nisam puno dvojio. Želim vam puno uspjeha i zdravlja u novoj sezoni i da mi obećate da nećete napustiti HT Premijer ligu, kazao je vlasnik tvrtke Željko Tokić.

Novi kapetan Furnira Igor Marić vratio se u klub nakon 11 godina. Uvjeren je da Furnir neće biti nikome laka prepreka.

– Počeo sam u Dubravi i drago mi je da sam se vratio u ovo lijepo okruženje. Košarka je moj posao i želim ga odraditi maksimalno koliko mogu i na taj način razgovaram i s mlađim dečkima u momčadi. U Dubravi se uvijek igra s emocijama, rekao je Marić.

Trener Jeronimo Šarin zahvalio se na potpori tvrtki Furnir i najavio bolju sezonu nego što je bila prošla.

Siguran sam da ćemo ove godine imati puno lakši put do našeg cilja. Vjerujem da će uz talent koji imamo, rad i zdravlje rezultat doći sam od sebe. Imamo gotovo potpuno novu momčad uz dva tri mlada igrača koja su bila prošle sezone. Uz nove igrače vratio nam se kapetan Igor Marić, a prije nekoliko dana stiglo nam je i pojačanje iz SAD-a tako da u prvu utakmicu ulazimo spremni. Pripremni period je bio dosta dobar. Stvorena je kemija unutar momčadi. Nadam se da ćemo protiv Škrljeva ući u utakmicu onako kako možemo, bez obzira na njihovu kvalitetu. Adria Oil Škrljevo je jedna od Top 5 momčadi HT Premijer lige. To su pokazali i u pripremnom periodu. Međutim, imamo i mi svojih aduta koje možemo upotrijebiti u ovoj utakmici i nadamo se dobrom rezultatu. Uvijek sam govorio da je najlakše ostati u Ligi kada su uđe u Ligu za prvaka.

Adria Oil Škrljevo u sezonu ulazi s četiri nova igrača te šest iz prošlosezonskog sastava. U klubu su obnovili suradnju s novim – starim kapetanom Josipom Barnjakom, koji je na to mjesto došao nakon dvije sezone. Barnjak je starosjedilac u ekipi, a pred je njim je peta sezona u Škrljevu i HT Premijer ligi. Uz njega na poziciji razigravača produžena je suradnja sa Zadraninom Tonijem Jelenkovićem, koji je potpisao novi ugovor čim je čuo da u klubu ostaje njegov najbolji prijatelj Barnjak. Potom je klupska uprava na čelu s predsjednikom Vicom Sepom angažirala na poziciji 1 i 2 iskusnog Chrisa Hortmana. Dobre igre Ivana Vrgoča u zelenom dresu tijekom prošle sezone nisu promaknule treneru Damiru Rajkoviću koji je poželi da stasiti Solinjanin i ove sezone bude dio prve petorke. Odlaskom simpatičnog i omiljenog, pri tom i odličnog centra s Granade Arkima Martina Roberstona u Švicarsku, na poziciju četiri-pet došao je Teylor Adway. Amerikanac je prošle sezone europsko iskustvo stjecao u Bjelorusiji i Gruziji. Zeleni su ove godine htjeli imati sigurnost pod koševima te je kao treći stranac u ekipu doveden Srbin Stefan Šajin, koji ima višegodišnje iskustvo igranja u Prvoj srpskoj ligi, ali i Rumunjskoj i Češkoj. Klub je obnovio ugovor i s mladim Lukom Vucićem, a od prošle godine tu je Splićanin Mario Rajčić. Pretposljednjeg dana prijelaznog roka Zeleni dres odjenuo je i iskusni Paolo Marinelli, koji će se na Mavrincima sigurno zadržati dva mjeseca. Marinelli nije imao klub, a nastup za Adria Oil Škrljevo sigurno će dobro doći i njemu i klubu. 

Klub su ovo ljeto napustili: kapetan Antonio Boban koji se posvetio privatnom poslu, Fran Pilepić (Španjolska), Adnan Arslanagić (Šibenka), Jure Gunjina (Zabok) i Arkim Martin Roberston (Švicarska). 

Škrljevo je u pripremnom periodu odigrao šest utakmica. Upisani su poraz i pobjeda protiv Cedevite Junior, dvije pobjede protiv prvoligaša Kvarner 2010 te porazi od Zadra i ruskog Eniseya. 

– Zadovoljan sam odrađenim pripremama koje smo imali u dvorani na Mavrincima. Odigrali smo šest pripremnih utakmica te spremno dočekujemo start HT Premijer lige. Na žalost već na prvoj pripremnoj utakmici ozlijedio se centar Stefan Šajin, kojeg možemo očekivati tek u 3. ili 4. kolu. Ekipa je željna utakmica i nadam se dobrom startu. Krajem mjeseca započinje i Alpe Adria Cup gdje očekujem prije svega kvalitetne i dobre utakmice, rekao je trener Škrljeva Damir Rajković.

– Nastavljamo našu priču u Alpe Adria Kupu. Drago mi je da su naš savez i ostali savezi iz pet zemalja srednje Europe stali iza ovog natjecanja. Očekuju nas kvalitetne ekipe s puno većim budžetima od naših klubova. Što se tiče HT Premijer lige očekujem da se plasiramo u Ligu za prvaka, naglasio je predsjednik kluba Vice Sep.