Europa i Svijet
I Hezonja preselio s istoka na zapad

I Hezonja preselio s istoka na zapad

Autor: Teo Cilar

Portland će imati balkanski duo.

Kao i mnogo drugih igrača u ovom prijelaznom roku, tako je i naš Mario Hezonja promijenio klub. On će nakon Orlando Magica i New York Knicksa zaigrati za Portland Trailblazerse.

Portland je i prošle godine pokazivao interes za hrvatskog reprezentativca. Do suradnje tada nije došlo,ali zato sada jest. Hezonja će tako dijeliti svlačionicu s Damianom Lillardom, CJ McCollumom i "bosanskom zvijeri" Jusufom Nurkićem pa će mu tako prilagodba na novi grad biti puno lakša.

Ugovor je na dvije godine s time da Hezonja ima player opciju nakon ove godine, a potpisao je za NBA minimalac. Prošle je sezone za Knickse odigrao 58 utakmica uz prosjeke od 8.8 poena i 4.1 skokova. Iako odličan šuter, Mario je najbolji postotak za tri poena imao u svojoj rookie sezoni kada je bio na 34.9 posto. Definitivno kako može puno bolje i ima puno rezervi, a može li svoju igru podići na viši nivo u Portlandu, ostaje nam za pričekati i vidjeti kada krene nova sezona.  

Zanimljivo, sada su svi hrvatski košarkaši u zapadnoj konferenciji osim Ante Žižića koji je u Cleveland Cavaliersima. Bojan Bogdanović je potpisao ugovor života s Jazzerima, Dario Šarić je u Sunsima, Luka Šamanić u San Antonio Spursima, Ivica Zubac u LA Clippersima, a Hezonja u Portlandu. Ostaje nam još samo za vidjeti gdje će Dragan Bender.