Europa i Svijet
Hrvatska
I Islanđani posegnuli za hrvatskim stručnjakom

I Islanđani posegnuli za hrvatskim stručnjakom

Autor: Branko Tabak

Više od pola života u trenerskim vodama.

Hrvatski stručnjak Vladimir Ivanković (46 godina) novi je trener islandskog prvoligaša Snaefella.

Njegov trenerski put započinje 1992. godine u KK Knežija. Sljedeće dvije sezone vodio je kadetske selekcije ŽKK Medveščak i ŽKK Montmontaža, a potom kadetsku i juniorsku selekciju ŽKK Lokomotiva.

Slijedi povratak u mušku košarku. Preuzeo je kadete KK Medveščak. Od 1997. do 2001. godine trener je U14 I U16 selekcije ŽKK Jabuka Zaprešić. 2002. godine preuzeo je seniorsku ekipu i odveo ju do Prve lige. Nakon toga trenirao je ŽKK Agram, ŽKK Zagreb i kadetkinje ŽKK Novi Zagreb.

S Vučićima je radio od 2006. do 2009. godine, da bi sljedećih pet godina proveo u ŽKK Novi Zagreb s kojim je igrao i Euroligu. Slijedi odlazak u inozemstvo, prvo u njemački Chemcats Chemnitz  pa austrijski Flying Foxes SVS Post Vienna. U sezoni 2016-17 trenirao je ŽKK Kvarner i uveo ga u Prvu ligu, nakon čega se preselio ženskog rumunjskog prvoligaša Alba Iulia. U istoj je zemlji bio savjetnik za rad s mlađim uzrastima BC Turda Wolves. Prošle sezone preuzeo je ŽKK Dubrava u trenutku kada je imala omjer pobjeda i poraza 0-12 te izborio ostanak u ligi.

Četiri puta izabran je za trenera godine (2012, 2013 i 2017. u Hrvatskoj te 2016. u Austriji).

Od trofeja izdvojimo naslov prvaka Hrvatske i dva nacionalna kupa osvojena sa ŽKK Zagreb te dvostruku krunu osvojenu u Austriji 2016.