Hrvatska
I opet 'pola koša' i opet Škrljevo

I opet 'pola koša' i opet Škrljevo

Alkar baš nema sreće.

Alkar je još jednom ostao kratak u završnici susreta, a drugi puta mu se to dogodilo protiv Škrljeva. Neizvjesna završnica ovog puta bila je u rukama sinjske momčadi, otvoren šut za pobjedu, ali nije ušlo, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Adria Oil Škrljevo 81:82 (22:28, 25:24, 20:15, 14:15)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo
Suci: Luka Kardum, Alfred Jovović, Ivan Šverko

Alkar: Brocić (13), Echols (14), Mastelić, Granić (6), Kučan (9), Putnik (5), Varence (7), Tomašević, I. Vučić (21), H. Vučić (6), Zukanović.

Adria Oil Škrljevo: Jelenković (13), Vucić (11), Gunjina (4), Barnjak (21), Robertson (16), Boban (6), Kostić, Rajčić (3), Vrgoč (8), Bjelanović, Cvitković.

Gosti su se bolje snašli u startu, konstantno su preko Robertsona i Barnjaka napadali reket i činili dosta štete Alkaru koji nije imao pravog odgovora. Tek je Brocić s dvije trice držao minus prihvatljivim, ali svejedno je Škrljevo bilo na plus šest poslije prvih deset minuta.

Nije Alkar uspijevao uhvatiti potpuni priključak niti u drugom periodu, dosta se mučio u napadu pa su gosti u tri navrata imali po 11 razlike, a minutu i pol prije poluvremena i 13 razlike. Ipak, sama završnica otišla je na stranu sinjske momčadi koja je uspjela doći na svega pet koševa zaostatka (47:52).

Treća četvrtina je donijela bitno agresivnijeg Alkara, bolje se zatvaralo u obrani, što je donijelo vise samopouzdanja i u napadu. Tricom Ivana Vučića u 25. minuti Alkar je prvi put stigao u vodstvo (57:54), imao je kasnije i plus pet, da bi kraj četvrtine dočekao s rezultatom 67:67.

Sve se na kraju svelo na rovovsku bitku u završnici. Dvije i pol minute prije kraja gosti su imali četiri koša viška, Alkar se prikrao na minus jedan, obranio i potom krenuo u napad za pobjedu. Lopta je stigla u kut za I. Vučića koji ne pogađa, nakon čega u odbojci pod košom vrijeme curi i gosti slave još jednu minimalnu pobjedu, ovog puta 81:82.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore