Europa i Svijet
Hrvatska
I što sada? Cedevita poražena od Lokomotiva, ali pokazala da može

I što sada? Cedevita poražena od Lokomotiva, ali pokazala da može

Autor: Branko Tabak

Zbivanja u klubu odrazila su se na igru na parketu.

Cedevita je u 4. kolu Eurokupa poražena u Zagrebu od moćne ekipe Lokomotiv Kuban 81-85.  Bila je to utakmica puna rezultatskih amplituda, odigrana na refule. 

Morala se mučna atmosfera oko kluba nastala zbog tektonskih poremećaja u upravnoj sferi funkcioniranja kluba odraziti na parket. Počelo je dobro, no onda se ušlo u seriju pogrešaka. Gosti su to vješto iskoristili i poveli tijekom druge četvrtine 22-46.

Nagovještaj dobre igre stigao je u završnici poluvremena u kojoj se momčad Sita Alonsa spustila na zaostatak od 14 poena (37-51). Iz svlačionice vratila se odlučna, borbena i kompaktna Cedevita. Malo po malo topoli su zaostatak, da bi ih Josh Magette tricom u završnici treće četvrtine doveo u vodstvo 63-60. Nije se Cedevita zaustavljala ni u prvom dijelu zadnje dionice, štoviše ozbiljno se približila pobjedi (76-67), no tada se u ruskim redovima ukazao Mateusz Ponitka koji je s dvije povezane trice vratio goste na posjed zaostatka.

U egal završnici Kuban je imao više mirnoće i na kraju slavio 80-84.

Kiks? Ni blizu! Rekli bismo da su upravo događanja u klubu sputala igrače koje su nijanse dijelile od uspjeha protiv jedne od najboljih momčadi Eurokupa.

Da je Sito Alonso izgubio 20-30 razlike kako se činilo da će biti, bilo bi lako donijeti odluke. Ali nije! I što sada? Mijenjati ga ili pustiti da dalje radi?

Pitanje je to koje se vjerojatno mota po glavama čelnih ljudi kluba, točnije onih koji su ostali. Već ujutro mnoge će stvari biti jasnije.