Hrvatska
Regija
I treći poraz Splita u ABA ligi: FMP prelomio utakmicu u trećoj dionici

I treći poraz Splita u ABA ligi: FMP prelomio utakmicu u trećoj dionici

Autor: Z.D. Photo: FMP Meridian

Split i dalje bez pobjede

Košarkaši Splita su doživjeli i treći poraz u ABA ligi. U posljednjoj utakmici 3. kola regionalne lige (ona između Cedevite Olimpije i Crvene zvezde je odgođena zbog zaraze koronavirusom u ljubljanskoj momčadi)  FMP je u Železniku slavio 90-73.

Split je bio konkurentan do 27. minute i rezultata 59-53 za domaćine. Do kraja treće četvrtine FMP je pobjegao na 72-56 i riješio pitanje pobjednika.

Ova utakmica je pokazala da Splićane čeka velika borba za svaku pobjedu i ostanaka u ligi. Momčad je još u procesu stvaranja i kompletiranja. Na domaćoj sceni to ne dolazi do izražaja, ali na regionalnoj, u kojem se svaka greška kažnjava, i te kako. 

Shorter (21) Jukić (19), Mavra (16), Kalajžić (10) i Runjić (7), bili su nedovoljni za dobar rezultat Žutih.

U petak se na Gripama igra dalmatinski derbi HT Premijer lige između Splita i Zadra.

Zadrani u domaćem prvenstvu imaju omjer 2-1 (poraz od Cibone), a Splićani 3-0, ali je u ABA ligi situacija za Zadrane na samom  startu sezone puno povoljnija. S dvije pobjede igrači Danijela Jusupa su nakon prva tri kola pobjegli Splićanima za dvije pobjede.

Sezona je duga, bit će uspona i padova, ali u regionalnoj ligi, u kojoj se godinama pobjede probe na prste Zadar, je napravio velik posao koji mu donosi određeni mir i na domaćim parketima na kojima će se ionako situacija rasplesti u Ligi za prvaka i doigravanju.