Hrvatska
I Zadrani i Goričani prije derbija naglašavaju: Moramo igrati pametno

I Zadrani i Goričani prije derbija naglašavaju: Moramo igrati pametno

Autor: Branko Tabak

Četvrtak, 19 sati - dvorana Krešimira Ćosića - HKS TV.

Gorica u četvrtak 8. travnja (19 sati) gostuje kod vodeće momčadi HT Premijer lige Zadra. 

- Bit će teška utakmica, Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige. To je ekipa koja ima dobar roster, dobro su vođeni. Bit će jedna zahtjevna utakmica naročito iz svjetla kad gledamo naš raspored, nakon gostovanja u Čačku i utakmice protiv Sonika već dva dana nakon toga igramo protiv Gorice. Nakon tri utakmice u šest dana i napornog puta to se osjeti na momcima, izjavio je trener Zadra Veljko Mršić.

Gorica je na domaćem terenu pobijedila Zadar sa šutom Karla Uljarevića sa zvukom sirene ali je Zadar na Višnjiku uzvratio za taj poraz.

- Moramo biti koncentrirani i pametni protiv Gorice, možda nećemo imati neku ogromnu energiju koja nas je krasila u zadnje vrijeme ali to moramo nadoknaditi s pametnom igrom da neutraliziramo sve njihove dobre stvari kojih ima puno, rekao je trener Mršić.

U dvije utakmice protiv Gorice, Domagoj Vuković pružio je dobre utakmice.

- Gorica je odlično posložena ekipa s dugom rotacijom, njima može 12 igrača sudjelovati u minutaži. Na čelu s trenerom Sesarom, koji stvarno dobro radi svoj posao, sigurno nam neće biti lako. Gorica je nedavno mučila Cibonu do zadnje minute, oni su ABA2 ligaš i jednostavno su ekipa koja ima kvalitetu i moramo pristupiti maksimalno ozbiljno - istaknuo je Vuković.

Veljko Mršić neće moći računati na Duju Bralu koji će zbog ozljede skočnog zgloba morati propustiti ovaj susret.

Trener Gorice Josip Sesar ulogu favorita prebacuje na Zadar.

- Poslije utakmice s Cibonom imali smo malo više vremena za odmor, analizu i pripreme. Bili su i blagdani pa su igrači imali dva dana slobodno da se malo rekuperiraju. Ostatak vremena proveli smo pripremajući za ovo teško gostovanje koje je pred nama. Zadar je favorit pa putujemo rasterećeni jer nemamo što za izgubiti.

Mate Kalajžić, razigravač Goričana, poput Mršića naglašava značaj donošenja mudrih odluka u igri.

- Mislim da smo u zadnje vrijeme u jako dobrom ritmu kojeg moramo održati do playoffa. Zadnji put kada smo igrali protiv Zadra oni su igrali fizički puno jače od nas. To im ne smijemo dopusti ovaj put jer ako im to dopustima onda na njihovom terenu u Višnjiku nemamo što tražiti. Što se tiče Zadra oni su jako dobro posložena ekipa s hrvatskim izbornikom kao trenerom. Trebamo zaustaviti njihovu tranziciju, a s obzirom da igraju dobru i čvrstu obranu mi u napadu moramo biti pametni i igrati sa što je manje moguće izgubljenih lopti, zaključio je Kalajžić.